Harika bir açılış

A -
A +

Rakibi kenara açacak, yayacak özelliğimiz yoktu ama alanı çok iyi daraltıp, çok iyi yardımlaştık…

Millî takımın 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmak için kontağı açtığı dün akşamki ilk grup maçında bence göze çarpan en önemli artımız; iyi yardımlaşma, dolayısıyla fizik kondisyon zenginliğimizdi. Rakibin teknik kapasitesi düşük ama çok koşarak fiziksel müdahaleler sergileyerek göstermeye çalıştığı oyuna biz her an müdahale edebildik. Tabii ki bazı oyuncularımızın teknik kapasitedeki artısı da gollerimizin gelmesinde büyük rol oynadı.
Arnavutluk sanki bizim sahamıza savunmasından kolay çıkarak gelebilir gibi göründü ama biz iyi sıkışıp iyi yardımlaşarak o rüzgârı kalecimiz Mert’e pek dert olmadan durdurabildik.
Futbolda son yıllarda bir türlü anlayamadığım savunmadan baskı hâlinde bile pasla çıkma anlayışının yeni bir cezasını da biz kestik. Yani attığımız ilk golden söz ediyorum. Hem Burak’ın, hem Cenk’in takımda yer alması Arnavutluk’un İtalyan teknik direktörü tarafından bir türlü keşfedilemeyen yanlış kurgumuzun cezasız kalışı da çarpıcıydı. Kaan ile Merih’in ilk defa yan yana tandemdeki duruşları, Okay ve Mahmut’un yüksek fizik güç sergileyerek açık vermemesindeki rolü oynayışlarından da söz edelim.
İkinci golümüzün sahibi Hakan Çalhanoğlu da bir kanat oyuncusu olmamasına rağmen ona Burak ile Cenk’i de eklersek, bizim bu oyunda pozisyon bulup gol atmamızdaki şansımızdan da söz etmemiz lazım. Yani rakibi kenara açacak, yayacak özelliğimiz yoktu ama yazımın başında da söz ettiğim gibi alanı çok iyi daraltıp, çok iyi yardımlaştık.
Grubumuzda kâğıt üzerindeki bu zor deplasmanı galibiyetle atlatmak önümüzdeki maç listesini yeniden değerlendirerek ileriye yürümemizde etkili olacaktır sanırım.
Hoş geldin Şenol Hoca…

MAÇIN OYUNCUSU: Mahmut Tekdemir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.