Güle oynaya…

A -
A +

Bizim Cahit maçın 60. dakikası tamamlanırken telefonu çaldırdı. Hâl hatır ötesinde yazıyı istiyor. Tabii haksız da değil. Bulmuşuz bir keklik, daha 60 olmadan 3-0 yapmışız, gazete geç kalmasın diye Cahit'in yerinde olsam ben de arardım…
Şenol Güneş'in elindeki ikinci maç kadrosunda nüfus kâğıdı eskimiş olan ama hâlâ her takıma lazım Gökhan Gönül ile Emre Belözoğlu yoktu. Dorukhan öndeki iki santrforlu sistemin arka sigortası olarak Mahmut ile görev paylaşacaktı. Hakan Çalhanoğlu da oluşumlara göre bazen kanatta, bazen ortada topla buluşup icraatta bulunacaktı. Şenol Hoca Arnavutluk maçında iki kenar oyuncusu olmadan bir kadro kurmuş, dolayısıyla top rakibe geçtiğinde bizim yarı sahayı özellikle ortadan aşılamayacak bir duvarla kapatmıştı. Bu maçta Eskişehir ev sahipliğinde orta sahadaki tipik oyuncu sayısını az tutup ön tarafı zenginleştiriyordu. Attığımız ilk gole kadar rakip iyi kapanıp risk almadan yani çıkarken pas yerine uzun topla oynamaya çalışıyordu. Bu bizim adımıza biraz can sıkıcıydı ama bir kargaşa topundan çıkan pozisyonu Hasan Ali gole çevirince rahat ettik, Cenk ile de soyunma odasına bence maçı bitirmiş olarak girdik.
İkinci yarı bizim için bu hemen hemen yeni oluşturulmuş kadroyu birbirine ısındırmak adına bir antrenman anlamı taşıyordu. Şenol Hoca'nın yarın kullanmayı düşündüğü oyunculara iyi bir fırsat maçı konumuna geliyordu artık.
Burada benim bu iki maçta üzerinde durmak istediğim, altını çizmek istediğim oyuncular tabii ki Mert, Zeki, Merih, Mahmut ve Cenk ile Burak idi. Yarın Fransa ve İzlanda gibi bize çok ters gelecek rakiplerle oynarken aralara kimler serpiştirilir onu bilemeyiz. Bu fikstürü kim çektiyse eline koluna sağlık. Millî takım, bir grup serisine ikide iki ile başladı. Bütün mesele, lig bittikten sonraki Fransa ile İzlanda'ya karşı haziran mesaisindedir. En büyük korkum da bizim lig bittikten sonra oyuncuların fişi çekmesidir…

MAÇIN ADAMI: Mahmut Tekdemir

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.