VAR illeti

A -
A +

Bu VAR sadece bir golden önce ofsayt veya faul var mı gibi oluşumlara racon kesiyor değil mi?

Çıkarıldığından, bize gelene kadar süreçte, bize de geldikten sonra belki de yorumcular içinde tek başına VAR'ın bir rezalet olduğunu iddia eden ve bu iddiayı da hiçbir gün bırakmayan kişiyim. VAR'ın başında Cüneyt Çakır var. Bu VAR sadece bir golden önce ofsayt veya faul var mı gibi oluşumlara racon kesiyor değil mi? Peki, aleyhine olacak taç atışını kendi lehinde kullanıp gol atan takıma niye 'Bir dakka' demiyor? Dün akşam da yapa yapa bir ofsayt çizgisi yaptı yine… Acaba Mariano vurduktan sonra Caner'in bacakları arasından geçip taca çıkan topa yetişip de topu kazanıp atak başlatmak isteyen bir G.Saraylı var mıydı? Tabii ki vardı ama VAR olarak siz bununla ilgilenmiyorsunuz tabii… Açık ve net söyleyeyim, bu sayede hakemlik de bitmiştir.
Maçın tabii ki kritiği dediğimiz durumlarına da bakmayacak değiliz. G.Saray eleman olarak Beşiktaş'a oranla topla arkadaşlığı daha kaliteli olan dolayısıyla teknik kapasiteyle oyunu daha iyi kontrol edebilen bir topluluk. Beşiktaş ise üç-dört oyuncusunun dışında ağırlıklı olarak verilen görevi en iyi şekilde yapmaya gayret eden rakibe boş saha bırakmadan oynamaya çalışan bir takım. Zaman zaman bugünün futbolundan örnekler diyebileceğimiz oyuna çıkışlar ve top paylaşmaları da yapmıyor değil. Ama Beşiktaş'ın ön tarafında Lens var mı, yok mu? Ljajic oranın oyuncusu mu? Şenol Hoca önce maçı tutmak sonra kazanmak stratejisiyle dizilmişti de Fatih Hoca da beklenmedik bir kazaya karşı Fernondo-Donk ikilisini kurmuştu.
Tabii ki G.Saray daha topla olumlu ve akıllı haşır neşir olan taraftı. Beşiktaş bunu ikinci yarını bir 15-20 dakikasında yapabildi, onun dışında bu yukarıda bahsettiğimiz oyun tekniklerinde G.Saray önde oldu.
Yani teknikten şuradan buradan yazıp çizerken yine bu hakem-VAR ilişkisine dönmeden edemedim. Vida'nın acemice yaptığı penaltı da bir ofsayt çizgisiyle güme gitti. Ne alakası vardı kardeşim!
Şöyle bir finişe doğru özetlersek; sadece Burak'la ancak bu kadar olabilirdi, öyle de oldu. Ama boş oyuncusu olmayan G.Saray tabii ki Diagne hariç- daha önceleri nerelerdeydiniz sorusunun muhatabıdır…

MAÇIN ADAMI: Mariano

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.