Bu bir itiraf mı?

A -
A +

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe’nin resmî sitesinde bir haberin yalanlaması vardı. Sabah gazetesinde çıkan “Fenerbahçe’de dört aydır para ödenemiyor” başlıklı bir haber idi bu yalanlanan. Ancak ne var ki yalanlamada, “Pek çok kulübe oranla ödemelerin DAHA düzenli olduğunu savunmaktayız...” cümlesi yer alıyordu. Sizce Sabah mı fazla ay sayısı kullanmıştı, yoksa Fenerbahçe’de ödemeler arızalı mı oluyordu? Ne dersiniz?

 

Denizli’nin açıklaması!
Hangi televizyondu şimdi hatırlamıyorum ama Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin maç sonrası açıklamalarını dinleyince ciddi şekilde şaşkına döndüm. Acaba dedim Kasımpaşa’nın hocası başkası da, maç sonrası bir yorumcu mu idi bu açıklamaları yapan? Şimdiden yazayım da, önümüzdeki sezonun küme değiştirme sancıları çekecek ilk takımı Kasımpaşa olur.

Bu da Ersun Hoca!
Kasımpaşa hafif bir rakip idi... Ne savunma anlayışı vardı, ne de hücum kurgusu... Neyse, bu takıma iki golü atan iki oyuncu 10 dakika arayla oyundan alındılar. Moses ve Ayew oyuna girdiler. Oyundan alınanlar seneye gider mi, olabilir. Sonradan  girenler kalır mı? Allah muhafaza! Comolli, Yanal ve yönetim toplanıp önümüzdeki sezonun transfer, yani kadro planlamasını yapmışlar. Bir Allah muhafaza daha!
 
VAR cinayetleri!
Daha ilk gününden beri karşıyımdır bu futbolun ekran başında katledilişine... Efendim, golden önce faul var mıydı, ya da ofsayt durumu nedir gibi meselelere bakarmış bu cinayet aletleri. Ama taç atışı deyip geçmeyin, maçın sonucunu tayin eden yanlışları es geçermiş. Ben sadece kırmızı kart için uyardığını duymuştum, meğerse sarı için de hâllenirmiş. Yahu mecbur muyuz bu VAR illetini kullanmaya? Bildiğim kadarı ile İngiltere elini bile sürmemiş. UEFA Kupası’nda da yoktu. Bizde zaten hakem çıkmıyor senelerdir, şimdi artık hiç çıkmaz... Nasılsa babalar neydi oranın ismi, oradan raconu kesiyorlar. Siz de hakem olarak ortalık yerde dolaşıyorsunuz.
 
Bu Avcı mı paylaşılamıyor?
Sakatlar mı, yoksa başka bir engel mi var bilemem ama Başakşehir’de pek kimsede olmayan iki santrfor var. Malum; Adebayor ve Demba Ba... Ama o bölgenin adamı olmayan Robinho sahada... Yahu İtalya gibi sıkı profesyonelliğin olduğu bir ülkede malum işi yapmış kişi İstanbul cennetinde yaşayıp top oynar mı? Ne dedim ve yazdım; Şu Mahmut’u yerine al ki, Emre’nin verimini arttır. Ama demek ki bu kadarmış beyler! Hayırlı işler!
 
Fenerbahçe ve A. Efes’in sırrı!
Ne mutlu Türk’üm diyene! Yalan mı? Avrupa basketbolunun birinci ve en lüks platformunun son dört takımı arasında iki Türk ekibi var. Yani Final Four için illa da final takımlarından biri mutlaka Türk ekibi olacak... Voleybol bayanlarda da hayli madalya indirmiştik bugüne kadar. Ama şu en pahalı oyun futbolda 2000 yılındaki Galatasaray başarısından başkası yok. Peki nedir bu farklılıklar? Şu Fenerbahçe ile Anadolu Efes’in teknik patronlarına bir bakınız bakalım, futbolda benzerleri var mı?  Terim Hoca geri sayıyor, Güneş Hoca da takım ayırt etmede kararsız... Basketbolda da yabancı çok. Ama yerli oyunda sayılı... Ancak 5 artı 1... Yani bizim ligde oynamayan çıkıp Avrupa salonunda bilet kesiyor. Eh, kafanızı salonlara yöneltirseniz, belki de doğru yolu bulursunuz.
 
Fatih Hoca sonunda...
Fatih Terim Hoca’m, hayati derbide Donk’la Fernando’yu birlikte oynatıp savunmasını garantiye aldığı gibi Belhanda’nın daha rahat ön tarafta dolaşmasına çanak tuttu. Ama önde yine Diagne vardı. Tuh be; tam da penaltıdan atacaktı yine, VAR engelledi.
 
Böylesi görülmedi!
Barcelona gibi son 25 yılın en iyi top oynayan takımı kendi sahasında Liverpool’u 3-0 yeniyor. “İş bitti” diyoruz, rövanşı izlesek mi izlemesek mi diye düşünürken o Barcelona 4-0 kaybedip eleniyor. İnanın futbol tarihinde -yıkılan Barcelona gibi bir firma ise- böyle bir sonuç yok.
 
Şenol Hoca’nın yanlışı!
Şenol Güneş çok etraflıca düşüneyim dediği zaman kendi kendini yakar. Hoca’m; şayet elinde sağlam Atiba, Dorukhan ve Ljajic varsa, orta üçlün böyle olur. Ön taraf mı? Burak hariç ötesini bilmem... Denendi, Güven iş yaptı... Eh alternatifsiz ise Q7 de oynar... Hani düz düşünüyorum da...
 
Faik Bey; işin zor şimdi!
Faik Öztrak Bey var ya, hani şu CHP’nin bülbülü, demişti ki, “Bu YSK seçimleri iptal ederse Kızılay’da yürüyemez ve suratlarına tükürürler...” Şimdi durum kritik Faik Bey... Dört hâkim sizden yana düşünmüş, yedisi ise sizin tersinize... Yani tükürüleceklerle, tükürülmeyecekler işi karıştı. Bari siz nöbete çıkın da Kızılay’a durumu yönlendirin! İmamoğlu mu? YSK’yı kınarmış... Ayyy çok acıdı! Kemal Dayı mı? Eeee ‘Çete’ sıfatı yakıştırıldığında kanunlar es mi geçecek?
Faik Öztrak Bey var ya, hani şu CHP’nin bülbülü, demişti ki, “Bu YSK seçimleri iptal ederse Kızılay’da yürüyemez ve suratlarına tükürürler...” Şimdi durum kritik Faik Bey... Dört hâkim sizden yana düşünmüş, yedisi ise sizin tersinize... Yani tükürüleceklerle, tükürülmeyecekler işi karıştı. Bari siz nöbete çıkın da Kızılay’a durumu yönlendirin! İmamoğlu mu? YSK’yı kınarmış... Ayyy çok acıdı! Kemal Dayı mı? Eeee ‘Çete’ sıfatı yakıştırıldığında kanunlar es mi geçecek?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.