VAR rezaletli maç

A -
A +

Alanya golü attı ama köşkte kurulmuş kimse bayrak kalkmayan pozisyon için "Ofsayt var yahu" dedi

 

Ben bu akşamki yazıma maçın tekniğini falan bir kenara bırakarak şu VAR rezaletiyle başlamak istiyorum. Müsabakanın hakemi Türkiye'nin şu andaki açık ara bir numaralı hakemi. Yardımcılarından biri de o bir numarayı hak ederken yanında hiç eksik olmamış birisi. Ve bu ikili 4. dakikada Alanyaspor'un attığı harika gole ne aleyhte bir bayrak kaldırıyorlar ne de düdük çalıyorlar. Ama köşkte kurulmuş olan kimse henüz dünyada keşfedilmemiş bir ölçü yardımıyla "Ofsayt var yahu" diyor. Benim burada asıl eleştirdiğim uluslararası hem de çok önemli iki hakemimizin buna teslim olarak golü iptal etmeleridir. Bu VAR kepazeliği burada da bitmiyor. Quaresma'nın kendi gayreti ve tekniğiyle attığı golden sonra anlaşılması ve izah edilmesi mümkün olmayan rengârenk ofsayt çizgilerini çiziyor. 
Maça geçelim isterseniz... Beşiktaş bir önceki Galatasaray maçında yanlış kurduğu orta saha görev dağılımından doğruya geçerek, Alanyaspor'un ciddi oyuncu profilinin hem etkili olmasını hem de ona karşı etkili olmayı planlamıştı. Maçın en çarpıcı teknik oluşumu ise iki takımın da derinliğe uzun toplarla yani orta saha alışverişlerinden uzak kalarak hücum planlamasıydı. Ljajic'in golünden sonra içeriye önde gitmeyi planlayan Beşiktaş, beraberliğe yakalanarak acaba hayal kırıklığı yaşadı mı? 
Bir oyuncularını çok genç yaşta kaybeden Alanyaspor'un hem de Vodafone gibi bir deplasmanda bu kadar rahat oyun planlayıp onu da bu kadar rahat uygulayabilmesi çarpıcıdır. Buna karşılık Beşiktaş'ın oyunun en fazla bölümünde uzun ve derin topları Burak'ı çizgiye çekerek düşünmesi ise çok anlaşılır gibi değildi. Galatasaray maçı sonrası yazdığım yazıda neden Necip var da neden Güven yok diye bir bölüm ayırmıştım. Ne dersiniz haklı mı çıkmıştım?
Tabii ki dün akşamki maçın bana göre en çarpıcı yönü kapalı tribün üst blokun yeni seçilmiş yönetimi istifaya çağrışıydı. O tribünün o bölümü acaba hangi taraftar topluluğuna aittir? Süleyman Seba göreve geldikten sonra kesilmiş yollar yeniden yeşerdikten sonra tekrar Fikret Orman tarafından kesilince mi bu tepki patladı? Ayıp ayıp. 

Maçın adamı: Cüneyt Çakır

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.