Zengin kadronun zaferi

A -
A +

Maça geçmeden önce belirtmeliyim ki, üstüne ay-yıldızlı tişörtler ve F.Bahçe forması giymiş spor ahlakından yoksun birkaç zavallının, finali kaybetmiş bir Türk takımının hocasına yaptıkları açık ve net utanmazlıktır. Biz Türk basketbolu olarak böyle bir Final Four’a iki takımla katılmış olmanın gururunu, zevkini ve keyfini yaşarken bu uğursuzlar topluluğunu da kınamamız lazım.
Maça gelelim mi?
CSKA, kenara dizdiği 12 kişilik takımında seviyesi düşük olan tek bir oyuncusu bulunmayan taraftı. Hele hele pota altı kullanımında izlediğimiz uzunlarda bozdur bozdur harca ekonomisine sahiptiler. Buna bir de şutörler birbirleriyle üçlük yarışına girmişken bizim Anadolu Efes’in alternatifsiz altı buçuk kişilik kadrosu yine de zaman zaman bize umut sunmadı dersek ayıp olur. Micic ile Larkin’in oyun kurmanın yanı sıra sayı zenginliğini pota altında ne yazık ki Dunston dışında renklendiremedik. Âdeta bir hayalet olan Beaubois ve bu maçta tanımakta güçlük çektiğimiz Moerman acaba buraya gelirken sahip olduklarını sergileselerdi ne olabilirdi?
Ergin Hoca oyun boyunca her türlü oyun planına başvurmasına rağmen karşısında yukarıda da değindiğim gibi bozdur bozdur harca yıldızlara tosladı. CSKA’nın hocası Itoudis maç sonrası başkanı tarafından hararetle kutlanırken acaba topun ağzından geri mi döndü? Çünkü bu kupayı kazanamasaydı gönderilecekti…
Şimdi Anadolu Efes yine Ergin Hoca’sıyla, başkanı Tuncay Özilhan’ın desteğiyle mutlaka ama mutlaka üç iyi oyuncuyla takviye edilirse kim bilir belki de önümüzdeki Final Four’da kupayı biz kaldırırız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.