Bu mu kötü takım?

A -
A +

Bir sezonu daha geride bıraktık. Bu ülkede ne kadar televizyon yorumcusu ve tenkit-kritik yazarı varsa Fenerbahçe’nin kadrosunun yetersiz olduğunu dile getirdiler ve yazdılar. Bendeniz de tam aksini iddia ettim. Takımın başına getirilen hocaların, yönetimin yetersiz olduğunu ve eldeki kadroyu iyi yönetemediklerini iddia ettim. Şimdi mi? Gazetelerde manşetlerde, ekranlarda bomba haber olarak en az yedi sekiz Fenerbahçelinin Avrupa’nın orta ünlü, çok ünlü takımlarına gidecekleri haberleri yer alıyor. Bu nasıl çelişki yahu? Valbuena’yı kim takip edecek acaba?

Demokles’in kılıcı Fatih Terim...
Galatasaray’ın şampiyonluk kutlaması sırasında yaşadığı en büyük ve ciddi heyecan tartışmasız Terim Hoca’nın yeni beş yıllık sözleşmeye imza atmasıdır. Bu aynı zamanda futbolcu topluluğuna da, “Ona göre haaa...” mesajıdır. Fatih Terim’in lig şampiyonluğu futbolcu olarak yoktur ama sekiz adet hocalık şampiyonluğu vardır. Zaten rahmetli Özhan Başkan özel sohbetimizde şöyle demişti bana “Kemal’ciğim, Lucescu şampiyon yaptı ama onu gönderip Terim’i getirmek zorundayım. Çünkü Fatih Terim, Galatasaray’ın üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallanmaktadır...” Hayırlı olsun Hoca’m!

F.Bahçe Kadın Basketbol Takımı’nı bekleyen acı!
Başlık uzun ama hemen haberi anlatmalıydı. Çünkü bir Fenerbahçeli yönetici, vallahi ismini unuttum, ekrandan kendi sesi ve görüntüsü ile Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın yüzde 40 oranında maliyetinin düşürüleceğini açıkladı. Hani bizim ligde önüne geleni süpüren, Avrupa’da da bu sezon hariç devamlı ses getiren takım... Beklediğim odur ki, yakında erkek takımı için de aynı açıklama yapılacak... Bonkör taraftarınızdan izin alıp topladığınız ianelerden bu takımlara aktarma yapın!

Maç saatleri...
Yeni sezonda, yeni federasyon kimi görevlendirir bilemem ama lütfen şu maç saatlerini mantıklı biçimde belirlesinler. Düne kadar nasıl mıydı? Karşıma gelsinler anlatayım. Çarpıcı örnek mi? Şampiyonluğu kıl payı kaçırmış Başakşehir acaba kaç maçını akşam oynamıştır? Yoksa yayıncı kuruluş racon kesiyor da Federasyon boyun mu eğiyor? Devamla; millî takım bu akşam özel maçta Yunanistan ile oynuyor. Tamam mı? Siz de Süper Lig’e terfi maçını, yani Hatayspor’la Gazişehir maçını bu millî maçla çakıştırıyorsunuz... Hayret! Ne olurdu ki, terfi maçı cuma günü oynansaydı...

Şenol’un hakkı idi bu uğurlama...
Şenol Güneş Hoca, Kasımpaşa maçı sonrası hem futbolcu, hem de taraftar coşkusu ile uğurlandı. Eh, bizim spor medyasının bazı uçucularının görüşleri hariç, hakkı idi bu şölen... Bakalım şimdi Beşiktaş’a gelecek zat, bu uçuculara kaç şampiyonluk sunacak, kaç defa Şampiyonlar Ligi’nde grubu yenilgisiz bitirecek? Tribünler acaba ne zaman yeni geleni yuhalayacak? Eeee gün ola harman ola...

Bursaspor taklit mi yapıyor?
Bursaspor düştü, çıktı ve şampiyon oldu. Şimdi yine düştü. Benzeri takımlar İngiltere’de çoktur. Acaba diyorum Bursaspor onları mı taklit ediyor? Onu bunu bilmem ama artık bu kulübün başına başkan gibi başkan, yönetici gibi yönetici gelmesi kaçınılmazdır.

Ne diyorsun Erzurumspor?
Erzurum-spor Başkanı imiş o genç arkadaş. Ve diyor ki, “Düşme kalksın, lig 21 takım olsun...” Hiç yakıştı mı? Bize bu acıyı bir kere Evren Paşa yaşatmıştı. Biz de o zamanlar Tercüman’da bu ligin adını “Topal Lig” takmıştık.

Bizim Kadıköy’ün         Emre yorumu...
 

İsterseniz sizi de tanıştırayım şu bizim Kadıköy Çarşı’nın espri zengini Fenerbahçelileri ile... Ne diyorlar biliyor musunuz son bir hafta içinde? “Aykut’u da alıyor muşuz... Oğuz da devrede imiş... Hatta kovulan Müjdat’ın da ismi geçiyor... Hele hele Rıdvansız olur mu, o da geliyormuş...” Ben de, “Arkadaşlar Fener’in hocası var yahu” diyecek oluyorum, onlar da “Yok yok bunlar futbolcu olarak dönüyorlar” diyorlar... Eh, Emre geldikten sonra diye ilave ediyorlar. Kimler mi? Kahve sunucusu Yavuz, kahve mekânı sahibi Zeynel, Victor Levi müdürü Cüneyt... Berber Murat mı? O zaten Nezihi’yi, İsmail’i, K. Şenol’u, B. Şenol’u çoktan söylemişti. Neyse, takım ligi sıfır averajla bitirdi de, bunlar birer iftar kahvesi patlattılar.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.