Kırmızılı Fransa!

A -
A +

Oyunu rahatlatmak adına verdiğimiz geri pasları olmasa Mert topa elini değmeden maçı tamamlayacaktı…

Dün akşamki maçtan önce kime sorsanız yerli yabancı futbol meraklısı yorum ustası şu görüşün dışında tek cümle kullanmazlardı; “Fransa oyunu domine eder, istediği gibi atak geliştirir, yıldız oyuncularıyla ne yapıp yapıp skor tabelasını lehine çevirir. Böyle bir takım karşısında da Türkiye için en iyi sonuç beraberlik olur.” Ama gelin görün ki, Türk Millî Takımı tıpkı maç öncesi yorumların birleştiği Fransa gibi oynadı dün akşam.
Hani yine birine sorsanız, “Fransa kırmızı forma giymiş, beyaz formalı Türkiye’yi rahat mağlup etti” der. Bizimkiler top Fransa’ya geçtiğinde yarı alanı topluca inanılmaz çabukluk ve müthiş doğru yer seçimiyle kapatarak Mbappe, Griezmann hatta geriden kopup gelen Pogba’ya koca oyun boyunca notlarımızın arasına alabileceğimiz tek bir pozisyon vermedi. Kaleci Mert bizim oyunu rahatlatmak adına yaptığımız geri paslar da olmasaydı maçtan sonra “Elime top değmeden maç bitti” diye isyan ederdi! Attığımız gollerin birisi duran top organizasyonundan ama akılcı kullanılmış, rakip savunmayı domine etmiş bir ortanın eseriydi. İkincisi ise daha organize ve sanki Fransızların ünlü forvetlerince organize edilerek atılmış bir goldü. Tabii kaleci Lloris’in kurtardıklarını da attığımız gollerin sayısıyla ikiyle bile çarpabiliriz.
Şenol Güneş Hoca’mız hani şu ünlü televizyon yorumcularının yere batırdığı hocamız, Mahmut, Dorukhan hatta onlara ilaveten İrfan’la çok akılcı tam anlamıyla rakibin özelliklerine karşı bir orta saha kurmuş, öndeki kenarlardan da çabuk adamlarla bu anlayışı takviye etmeyi planlamıştı. Burak’ın da neredeyse her çıkışımızda topa kendini göstermesi ama biraz fazla oyalanarak sakatlık tehlikesi geçirmesi de notlar arasına alınmalıydı.
Ben bu dünya şampiyonu Fransa’da Giroud’nun 72 dakika oyunda kalışına çok şaşırdım. Griezmann ve Mbappe’nin âdeta sahada dolaşmalarına Pogba’nın da riske girmeden alışveriş tezgâhı içinde kalışı şaşkınlıktı.
Evet, bu galibiyetimiz sanırım ve beklerim ki en kötü bir İzlanda beraberliğiyle gruptan çıkma vizesinin mührüdür.

MAÇIN ADAMI: Millî takım...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.