UEFA sopasını mı kaybetti?

A -
A +

Hani şu eski başkanı ünlü futbolcu Michel Platini’yi yolsuzlukla yargılayıp mahkûm eden ünlü UEFA var ya, hah o işte koca Milan’ı da hesapsız harcamadan dolayı yaktı. Peki, bizim Galatasaray da dahil, öyle gözüküyor, başka kulüplerimizin bol keseden transfer yapmalarını es mi geçiyor? Bakınız, yarın bugünkü başkan da yargılanırsa beni hatırlayınız! Haa bir yerlerde gömü bulunduysa onu bilemem... Bizim federasyon mu? Duymaz, görmez ama konuşur...

Ünal Hoca direkten döndü!
Yok yok futbolculuk döneminden söz etmiyorum Ünal Karaman’ın... Çok da değer verdiğimiz bir insandır. Ancak ne var ki AEK karşısında, hem de ilk maçını deplasmanda 3-1 kazanmış olmasına rağmen az kalsın bizim ligde kalacaktı. Hocam, hiç üç günde bir tandem komple değişir mi? Yetmedi, ön libero da yenilenmişti. Hocam, bu sistemin iki hayati yeri vardır. Bunlardan biri tandem, diğeri ön liberosudur. Carlos Alberto Parreira 1994 Dünya Kupası’nda böyle kurmuştu sistemi ve 24 yıl sonra Brezilya şampiyon olmuştu. Hani hatırlatayım dedim. Mini Abdülkadir AEK maçında oynamasaydı acaba Fenerbahçe maçı için sahada ne yapardı? Hocam, hiç Sosa ile Parmak’a siyahilerden biri orta alanda eşlik edebilir miydi?

Gel de inan!
Falcao bonservissiz alındı! Yarın olabilecek satıştan Monaco Kulübü’ne yüzde 60 pay sunulacak! Yıllık sadece 5 milyon avro ödenecek! Ailecek kalacakları konut bedava! Yerseniz! Madem bu kadar kolaydı da, neden iki aydır milleti sıktınız?


Kuralar nasıl mı?
Futbol oyununda başlama düdüğü çalmadan, oyun ivme kazanmadıkça ne iyi grup vardır, ne de kötüsü... Hiç kimseye bir türlü beğendiremediğimiz Lucescu, onca kiralık tanınmamışlarla Şampiyonlar Ligi’nde ilk gruptan çıkmış, çok güçlü ikinci grupta beş maç yenilmemiş, Barcelona’ya son maçta ofsayt golle elenmişti.

 
Bravo be Ersun Hoca!
Trabzonspor maçının ilk yarım saati tek kale geçerken, bunda Ünal Hoca’nın orta alan ikramı büyük rol oynadı. Sonra mı? Bu Ferdi denen genç yine 72 dakika bekledi. Hele hele Kruse’nin 83. dakikada çıkıp da yerini yeni formayı daha giyeli 24 saat geçmiş birine terk etmesi de gerçekten büyük hocalık (!)

Diagne’li mi, Diagne’siz mi?
Sakın ola ki Galatasaray’ın geçen sezon bu sopa santrforla şampiyon olduğunu falan sanmayınız. O unvan Avcı’nın hediyesi idi. Bu sezona da kendini kandırarak başlayınca Galatasaray önüne gelenden çalım yedi. Tam Kayseri’de de yerken Terim Hoca nasıl “cesaret gösterdiyse” bu sopayı soyunda odasında bırakıp yerine Emre’yi aldı. Yüklenerek oynayan büyük firmaların santrforu bu maçtaki Adebayor gibi olmalıdır. Şimdilik en azından Âdem...  Pardon; Abdürrahim kardeşim ne oldu şu Diagne’ye talip olan sekiz kulüp? Gide gide bir milyoncuk mu kazandırdı?

Ya direk olmasaydı!
Abdullah Avcı’nın ömrü deniz tarafındaki kalenin üst direği sayesinde biraz daha uzadı. Ancak ne var ki taraftar “Orhan yangınından” sonra şimdi de yönetime daha değişik biçimde yüklenmeye başladı. Şayet Burak’ın arızası biraz daha sürecekse, en öne diyelim, hakiki bir eski deyimle santrfor şart değil mi acaba?  Oyuncu neden alınır acaba? Yedekte çürüsün diye mi Abdullah Hoca?

Hiç bu kadar yanmamıştım...
Başta futbol olmak üzere, basketbol ve voleybol sporlarını da müsabık olarak yapmış, sonra seyirci ve gazeteci olarak izlemiş bir kişi olarak, hayatımda hiçbir gün şu kaybettiğimiz basketbolda Amerika maçına üzüldüğüm kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum. Yahu bitime 12 saniye kala dört faul birden kaçar mı? Hadi Doğuş’un bileği zayıftı, ya diğer iki atış? Düşünebiliyor musunuz, basketbolun bir numarasını yeniyorduk be... Dünyada yer yerinden oynayacaktı. Yine de başta Ufuk olmak üzere bütün takımı alnından öpüyorum... Taraftara da minnetimi sunuyorum.

 
Yıldızın çıktığı yer mi Ercan kardeş?
Bizim rahmetli büyük gazeteci ve spor yazarlığının babası Namık Sevik ağabeyin yeğeni Ercan Güven geçtiğimiz cuma günkü yazısının bir yerinde, “Formalardaki bu yıldız da nereden çıktı” diye yazmış. Almanlar, İspanyollar, İtalyanlar falan akılsız oldukları için bu yıldızı kullanıyorlardı. Bizde de bendeniz Günaydın’da yazarken öncü oldum bizim formalarda uygulanması için... Ama nereden bilebilirdim ki, benim kulüplerimin hâlâ Batılı olamadıklarını.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.