Rüştü Amca’ya saygı bu mu?

A -
A +

Dr. Rüştü Dağlaroğlu’nun vefatının 21. yılı idi önceki gün... O gün köşemde kısaca değinmeyim diye bugüne kaldım. Ve Fenerbahçe’nin yönetiminin bu büyük insanın anısına iki satır, hem de fotoğraflı anma mesajını da gördüm.
Değerli okurlar; Rüştü Amca -Ben kendisine böyle hitap ederdim- Fenerbahçe’nin tarihini ilk yazan kişidir. Kulübün kuruluşunun 50. yılında, yani 1957’de bu kitap vatandaşa sunulmuştur. İçinde tek satır, tek fotoğraf atmasyon değildir. Ben bu kitaba sahibim. Ama bir tane daha edineyim dedim. Bir kitabevi bana buldum diye müjde verdi. Ama ne müjde! Rüştü Amca’nın kitabı yenilenmiş ve rezil bir konuma sokulmuş. İçinden bir sürü gerçek atılmış, yerlerine palavra konulmuş. Yetti mi?
Hayır değerli okurlar. Rüştü Amca’dan sonra birçok “kitap yazma uzmanı” inanılmaz şekilde rezillikler, yalanlar, palavralar, yanlışlar dolu sözüm ona Fenerbahçe Tarihi yazmıştır. Ve bunlara bu tarihî kulübümüzden en küçük tepki gelmemiş, hatta törenlerle kutlanmışlardır da... Bendeniz de, bu tarihî cinayetler işlenirken, tepki göstermiş ve “Varsa tartışacak delikanlı çıksın” demiştim. Buldum mu? Hayır! Zaten bulunamazdı da...
Fenerbahçe’nin bugünkü yönetimi Rüştü Amca’yı anmış. Güzel! Ama ilaveten ondan sonra yazılmış Fenerbahçe Tarihi kitaplarının hepsinin geçersiz olduğunu vurgulamayı unutmuş. Bundan önceki yönetimler gibi...
Size son bir bölüm daha... Rüştü Amca, özellikle Galatasaray maçlarında Fenerbahçe gol attıktan sonra, kalem veya tebeşirle ayaklarının izini yere çizer ve maç bitene kadar da kımıldamazdı. Nasıl ama!  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.