Yine de iyi maçtı

A -
A +

İlk yarısı inanılmaz kötü geçen bir maçtı. Dakikalar geçmek bilmedi. Ancak ikinci yarıda biraz futbol izledik… 

Ne kadar zamandır bilemiyorum ama uzun yıllardır dün akşamki Beşiktaş-Başakşehir maçının ilk yarısı gibi tatsız tuzsuz durgun sanki dakikaları ilerlemeyen bir maç seyrettim. Zaten içeri golsüz gidiş de o oyunun özeti deminki cümlemdi. 
Beşiktaş, tam anlamıyla çakma bir savunmayla maça çıkmak zorunda kalmıştı. Stoperlerinden teki dahi oyun alanında yoktu. Gökhan Gönül, ne kadar geçti bilemiyorum yanlış hatırlamıyorsam bir on sene sonra bir kere daha stoper olmuştu. Yanında da joker Necip vardı. Buna karşılık Başakşehir, ligdeki her takımı imrendirecek savunması, önünde yine kaliteli orta sahası önde ise bana göre biraz hatalı hücum bloğuyla dizilmişti. 
Acaba ikinci yarı ne gösterecekti? Ama bana göre ayakta durmakta zorlanacağı için Ljajic ve Diaby'nin Beşiktaş'ı 9 kişi oynatışları devam edecekti. Başakşehir'de ise öndeki orta ve sol kanat oyuncularından birinin yerine illa da bir değişiklik taa 86'ya kadar Arda ile ancak gerçekleşebildi. Başakşehir'i öne geçiren gol, Crivelli'nin önüne piyango misali düşen topla oldu. Sonra Beşiktaş'ın Oğuzhan değişikliği ile biraz daha öne etkili paslarla baskı kurduğunu görmeye başladık. Bu arada İrfan Can'ın "Top bana geldi mi sadece ben oynarım" saplantısı Başakşehir'i tehlikeler oluşturabilecek kontralarının bir numaralı önleyicisi idi. Sonra Eperuanu gibi bana göre bizim ligin bir numaralı tandem oyuncusu, Burak'ı formasından tutup çekince topun penaltı noktasına gelmesine sebep oldu, Burak da cezayı kesti. 
Bence bu maçın en çok konuşulan ismi, tartışmasız hakem olacaktır. Şayet Suat Arslanboğa bu mesleğe devam edecekse dün akşamki maçı tekrar seyredip "Ben ne halt etmişim yahu" demesi hayrına olacaktır. 
İşte bu böyle bir derbiydi. Ne sevinen ne üzülen oldu.

Maçın adamı:Caner Erkin 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.