Takım olma farkı

A -
A +

Cavani, Neymar ve de yarım porsiyon olarak Mbappe'nin takımda olmadığını da hesap edersek acaba 1-0 bir şey ifade eder mi?

Galatasaray'ın Brugge beraberliğinden sonra Şampiyonlar Ligi'nin en büyük iki favorisinden biri olan PSG ile Arena'da yapacağı maçın sonucu benim açık ve net söyleyeyim ön tahminlerime göre "Hayırsız bir maç" idi. Bizim ligde altı maçta beş gol atıp, beş yemiş bir Galatasaray'ın yarıya yakın yenilenmiş takımının henüz beklenilen, umut edilen futbolu oynayamadığı acı bir gerçekti.
Peki bu gerçek PSG gibi bir rakip karşısında nasıl kırılır, nasıl bir pozitif Türk şampiyonu çıkardı? Aaa bir de baktık ki Galatasaray'ın bu maçtaki saha yerleşim planı üçlü savunma ve çift santrfor biçiminde oluşmuştu. Acaba Galatasaray teknik ekibinde Babel'in hiçbir zaman santrfor oynamayacağını, sahaya o görevle çıksa da kötü not alacağı gerçeğini kimse bilmiyor muydu?
Hal böyle olunca Galatasaray'ın orta sahasında top kullanan oyuncuların hiçbir pozisyonda gol fırsatı oluşturabilecek pas sunmaları mümkün değildi. Üçlü savunmayla oynanınca Nagatomo'nun o fiziğiyle 100 metrelik alan uzunluğunda ne kadar gidip gelebileceği tahmin edilememiş miydi? Dün akşamki oyunda şayet Muslera gibi uluslararası alanda önemli başarıları bulunan bir kaleci olmasaydı maçtaki bırakın galibiyeti puan umudu daha ilk 15 dakika içinde çoktan tükenmişti. Hatta golde bile rakiple ikiye bir kalmış pozisyonda dahi neredeyse bu önemli kaleci topu çelebilecekti.
Galatasaray'ın hiç mi heyecan sunan işi olmadı sahada? Oldu. Seri'nin iki tane şutu benim notlarımın arasında bulunuyor. Üçlü savunmayla PSG tehlikesinin kolayca giderilebileceği umudu Muslera olmasaydı iflas etmiş bir oyun planıyla karşımızda duracaktı. Bence bu Şampiyonlar Ligi maçında Galatasaray'ın tek kazancı elindeki Donk denen oyuncunun ne olduğunu, değerinin nerede bulunduğunu anlamış olmasıdır sanırım. Dün akşamki maçta Cavani, Neymar ve de yarım porsiyon olarak Mbappe'nin takımda olmadığını da hesap edersek acaba 1-0 bir şey ifade eder mi?

MAÇIN ADAMI: Donk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.