Bir vurduk, pir vurduk

A -
A +

Fransa’nın biraz da eksiklerinden kaynaklanan dezavantajını skor olarak iyi değerlendirerek 2020 vizesini cebimize koyduk!

Millî takımımızın 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmesi için önündeki Fransa ve İzlanda maçlarından benim hesabıma göre 1 puan yeterli olacaktı. Hâl böyleyken bir de Fransa takımında dört tane ilk on bir oyuncusu sakatlıkları sebebiyle tribüne çıkmıştı.
Bu, bizim için kâğıt üzerinde bir avantaj idi ama gençleşen; mücadele edebilen millî takımımızın en büyük eksiği, teknik kapasitesinin zafiyeti, özellikle bu oyunda bizim için büyük bir dezavantajdı. Çünkü takım olarak oynayabilen Fransa'nın maçı kazanma adına boş bırakacağı sahalarda hem pas oranımızın yüksek olması gerekiyordu hem de adam eksiltebilme işini iyi becerebilmemiz olmazsa olmazdı. İşte bu eksiklerimiz yüzünden pozisyon adına bir tek Burak'ın 60'ta dışarı attığı top vardı. Birlikte seyrettiğim dostlarıma bu maçta gol şansımızın duran top veya bulunabilirse ceza sahası dışından şut kullanımı olduğunu söylemiştim. İlk yarıda Ozan ve İrfan'la şut pozisyonları bulduk ama inanılmaz kötü vuruşlarla Stade de France'ın uçan kuşlarını vurduk.
Bir şey daha söylemiştim dostlarıma; "Bu Giroud oyuna girerse büyük gol şansıyla ne yapar yapar, maçın en iyi oyuncusu kalecimiz Mert'i bir kere de olsa yener" demiştim. Bir duran top sonrası öyle de oldu. Ama Fransa'nın bu sevinci uzun sürmedi. İşte tam düşündüğüm gibi kazandığımız bir duran top sonucu yine Kaan'ın kafasıyla beraberliği sağlayıverdik.
Bir kere daha altını çizmekte yarar vardır. Tabii ki hele hele günümüz futbolunda iyi mücadele etmek, ikili mücadele kazanmak, boş saha bırakmamak çok önemlidir ama teknik kapasitenin de hiç olmazsa bir altı buçuk not elde etmesi gereklidir. Aksi takdirde iş olabilecek pozisyonlarda bile bu teknik kapasite eksikliğiniz, sizin karşınızdaki bir numaralı rakip olur.
Sonuç olarak; son dünya şampiyonunu biraz da eksiklerinden kaynaklanan dezavantajını skor olarak iyi değerlendirerek 2020 vizesini cebimize koyduk!

MAÇIN ADAMI: Mert Günok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.