Trump ve Johnson’un mektupları!

A -
A +

Muhalefetin ekran bülbülleri tutturmuşlar illa da Tayyip Başkan, Trump’tan gelen mektubu neden açıklamamış ve de şu veya bu... Yahu mühim yorumcular (!), Johnson’un rahmetli İnönü’ye gönderdiği mektubu neden sorgulamıyorsunuz? Bendeniz o günlerde Gölcük kıyılarında donanmamızın nasıl kıyıdan çözülüp açıldığını ve de 30-35 gün sonra tek mermi atmadan nasıl geri döndüğünü bizzat yakından izlemiş kişiyim. Hani şu Johnson’un İnönü’ye mektubu sonrası... Acaba o mektupta neler yazıyordu? Donanmanın o kadar açılıp geri dönüş masrafını kim ödemişti? Ne haber aslan yorumcular?

Avrupa’da tek dişi kalmış ülke!
Galatasaray bu hâliyle acaba Brugge’ü yenip UEFA Avrupa Ligi’ne kalır mı? Vallahi zor... Beşiktaş ve Trabzonspor çoktan elenip gittiler. Başakşehir tek başına kaldı bugün için... Önemli mesaj; Okan Buruk bu ülkenin yeni Terim’i olma yolunda mı?

Şu spor medyasının hâline bakınız!
Benim A Spor’daki bir programımdan sonra bir ara galiba Hürriyet’te kalem atan Ahmet Ercanlar beni eleştirip, derhâl Fenerbahçe üyeliğinden atmak için girişimlere başlanması gerektiğini dile getirmişti. Spor gazetecisine dikiz! O operasyon yapılalı 15 sene oldu be canım!

Terim doğruyu bulursa...
Fatih Terim Hoca’m, İtalya’dan etkilendi sanırım, tuttu takımı 3-5-2 sistemi ile oynatmaya başladı. Tamam da bu sistemin en hayati iki yeri kanatlardır. Siz oralara ciğerlerinden arızalı Nagatomo gibilerini koyarsanız yıkılırsınız. Neyse ki son maçta Emre görev aldı. Ocak ayında işkencesi bitecek olan Linnes de sağ kanada gelirse sistem işler galiba...

Bu adam hiç uyumaz mı?
Geçtiğimiz cuma akşamüstü saatlerinde Fenerbahçe dolaylarından bir taksiye binip Moda yapayım dedim. Şoför arkadaş da bizi hem gazetemden hem de ekrandan tanıyormuş. Neyse... Gelene kadar koyu muhabbet vardı. En can alıcı yerini yazıyorum şimdi. “Abi be, bu bizim Cumhurbaşkanı hiç uyumaz mı? Hani senin eski dostun da ondan sordum” demez mi? Vallahi önemli bir soru idi... Fidanı sen dik, ABD’ye, Rusya’ya sen git, ülkenin her karış toprağını gece gündüz demeden arşınla, her türlü vakıf idi, şu idi bu idi, sen çık konuş... Şoför haklı galiba... Sıkı ve kadim dostum Erdoğan anlaşılan o ki, ülke için yatakla yorganla arasını açmış...

Bazen fırça da gerekir!
Geçen hafta bu sütunlarda Anadolu Efes’in yıldızı Micic için iyi şeyler yazmamıştım. Acaba demiştim “O da İstanbul gecelerinin adamı mı oldu?” diye sormuştum. Sonra gelen haberlere göre Ergin Ataman Hoca’m bu yıldızın kulağına asılmış. Ve karşılığını da Olimpiakos maçında aldı. Burası Avrupa değil... Burada bizim alaturka kuralları işletemezseniz hiçbir sporcunun ‘kasığı’ tutmaz... Hani bazıları Tweet mi nedir ondan atıp geçen haftaki yazıma takılmış da... Şimdi aklınız başınıza geldi mi?


Patron Burak mı?
Beşiktaş oflaya puflaya kazandı. Avcı Hoca biraz dirilmiş gibi görünen Ljajic’i aldı oyundan... Diaby de çıktı. Her an kırmızı ile yüzleşecek gibi olan Caner de kenara öfkelenerek geldi. Tamam da Burak niçin oyunda kaldı acaba? Hadi Umut hasta idi, Güven ile ön tarafa hayat getirecek gibi hamleleri yapamadınız. Yoksa Burak mı patron oldu Beşiktaş’ta?

Emre yoksa kim oynar?
Emre 40 yaşında... Üstelik de hafif arızası vardı oynatılmadı. Tamam... Peki bu Fenerbahçe kadrosunda Emre’ye futbol özellikleriyle az da olsa benzer sahiplikleri olan oyuncu kim? Bana göre Zajc... En kötü ihtimalle Tolgay... Ama hiçbiri yok... Ön tarafla ilişkisi olması pek mümkün görünmeyen kim varsa orta alanda... Şayet o kendini açıkça attıran Kasımpaşalı Hafez olmasa ve de Yusuf’un sakatlığı o bölgeye olumsuz eklenmese acaba Başkan ve ekibi Yanal’la birlikte kime toslayacaklardı

Sivasspor yürür mü?
Son lider Sivasspor oldu. Rıza Hoca’m hangi takıma gittiyse ortalama olarak 20 hafta falan etrafını dümdüz eder. Sonrası mı? İşte orası daha olumlu not çıkaramadı. Bakalım Sivas memleketi ya aynı zamanda, bu hızla yürümeye devam edecek mi?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.