Bu yeni Beşiktaş

A -
A +

Beşiktaş Abdullah Avcı'nın eline geçtiğinden bu yana ilk defa dün akşamki maçta yenilikler başka bir deyişle değişiklikler sergiledi. Bunların en başında da sanki değişken ön libero oynayan Atiba ile Elneny'nin atak geliştirme veya atak karşılamada savunma önündeki ön libero görevleriydi. Bana göre önemli bir yenilik de Burak'ın bildiğimiz ve alışık olduğumuz biçimde savunma önünde dolaşarak derin toplara koşuşu yerine hemen hemen bütün ataklarda orta sahaya veya kenarlara gelerek, hücum organizasyonundaki yer boşaltma ve paslaşma mesaisine katılışıydı.
Böyle bir oluşum da Ljajic'in, rakip şaşırıp dağıldığında hem oyun hem de fiziksel tekniğini rahat kullanmasına yardımcı oldu. Beşiktaş'ın kalecisi ve geri dörtlüsü dün akşamki oyunda çok ağır bir mesai altına girmediler. Çünkü Kayserispor'da Hasan Hüseyin dışında Beşiktaş'ın temposu ve heyecanına karşı durmaya çalışan başka oyuncu yoktu. Tabii ki yediği üç gole rağmen Lung'u da en azından Kayserispor'da işe yaramış oyuncu olarak sayabiliriz.
Şimdi başka iki önemli konuya değineyim; Beşiktaş'ın attığı ikinci golde yani Caner'in dışarı kesip, Gökhan'ın attığı şutla gelen golde Caner tarafından topun oyun alanını terk etmesinden sonra sahaya döndürüldüğünü rahatça gördük. Hani nerede VAR? Bu VAR konusu daha ilk duyulduğunda bu ülkede sanki tek başıma karşı çıkmıştım. Bizim yaşımız geçiyor ama gençler bu VAR olayının futbola acı bir darbe olduğunu görüp yaşayacaklardır.
Bir başka notum da hakem Ümit Öztürk içindir. Göğsündeki FIFA kokartını kaybetmediğine sevindim. Uzun bir süre dinlendirilmesi tabii ki bizim mesleğin palavracı son yaygaracılarının eseriydi.

MAÇIN ADAMI: Atiba

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.