Yanal kaybetti Çalımbay kazandı

A -
A +

Sivas mı Fenerbahçe mi bulmacasının çözümü neredeydi diye soracak olursanız tabii ki orta alan kurguları üzerinde yoğunlaşmak gerekiyordu. Öteden beri yazıp söylüyorum Fenerbahçe'nin hem Kruse'yi hem Vedat'ı kullanarak ön tarafa da iki adamı koyması demek rakibin orta alanda kazanabileceği ya da kendisine hediye edilebilecek bütün toplarda kaleci Altay'ı ve savunmayı zor durumda bırakacağıydı. Ki bu sefer rakip Sivasspor'da çok ilgi çekici bir oluşum da vardı.
Rıza Hoca'nın orta sahasındaki oyuncuların tamamı yerli malı ve sınıfları kimse alınmasın birinci derecede değildi ama Sivasspor'un orta alanı savunmasıyla hem çok iyi bütünleşti hem de atağa çıkmakta topla fazla oynamadan Fenerbahçe'nin yukarıda belirttiğim zaafından kaynaklanan savunma-orta alan boşluklarını alabildiğine yıprattı. Şayet Yatabare gününde olsaydı ya da onun yerine daha aktif daha çabuk bir santrforu olsaydı Sivasspor maçı daha rahat önde bitirir belki de daha fazla farkla kazanırdı.
Ersun Yanal acaba bu benim altını ne zamandır çizdiğim yanlış kurgusunun farkına bu yenilgi sonrası da mı varamadı? Düşünebiliyor musunuz Rodrigues dönmez, Kruse dönmez, Vedat'ı da çok döndürürseniz verimi biter. Kala kala bir Ozan çıkar ama o zaman da dün akşamki Sivasspor'un sol tarafı Fenerbahçe'nin savunmasını yerle bir eder. Nitekim birinci gol de böyle gelmedi mi? Rıza Hoca'nın fiziksel kazanımları açıkça görülürken, bana göre Yatabare'yi tam maç oyunda tutması 2-1 olmuş oyunun riske girmesindeki en önemli faktördü. Kone ve Kofi neredeyse maç bittikten sonra oyuna girerlerken, Fernando'nun daha 74. dakikada yerini Erdoğan'a teslim etmesi de bende acaba Yatabare tutkusu mu var şüphesini de uyandırmadı değil.
Dönelim Ersun Yanal'a... Emre'nin 63. dakikada oyundan çıkışı yerine Ferdi'nin girip Ozan'ın Gustavo'ya destek sağlaması düşüncesi bir verim sağlayabilir miydi acaba? Ve nitekim Deniz bir gol attı. Bir de rakip kaleci Samassa yüzde yüz şutunu kurtardı. Şimdi Sivasspor aldı başını gidiyor. Fenerbahçe yönetimi ve teknik kadronun geçtiğimiz haftaki şampiyon olacağız feryatları bu yanlış oyun kurgularıyla acaba ne kadar sürer?

MAÇIN ADAMI: Samassa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.