Geçmiş olsun

A -
A +

Maçın gidişatında en önemli, en çarpıcı nokta bence Fatih Hoca'nın takımını beş dakikadan fazla dokuz kişi bırakışıydı…

Geçen hafta hem oyuncu hem skor açısından kayba uğrayan G.Saray, bu defa da karşısında üçlü savunma saçmalığıyla oynayan özellikle ilk yarıda kazandığı topları çabuk kaybeden bir G.Antep buldu. Tabii G.Antep'in saha dizilişini eleştirirken şunu da unutmayalım. Falcao'nun sakatlanmasıyla dokuz kişi kalmış takıma Fatih Hoca'nın neredeyse beş dakikalık bir süreçte müdahale etmeyip takımı on kişiye taşımaması ne tecrübesine ne de bilgisine yakışan bir tutumdu.
G.Saray'ın savunmanın göbeğindeki arıza da desek olur, eksiklik desek de olur, Ahmet'in kırmızı kartıyla neredeyse en üst seviyeye çıkacaktı. Ancak genel olarak bakarsak Seri, Belhanda ve Emre rakibin diziliş hatasından da yararlanarak ön tarafa iyi toplar taşıyabildiler. Hatta Belhanda şık golüne Feghouli'ninkini de sanki davet etti.
Bu arada şu Falcao'nun G.Saray'da devam edip etmeyeceği benim bu seneki en büyük merakımdır. Yine 'uf' olan Falcao maçın daha ilk 15 dakikasında bitirecek golleri kaçırıyordu. G.Antep, bütün oyuncu değişiklik haklarını kullanırken üçlü savunma kurgusundan bir türlü vazgeçmedi. Maçın gidişatında en önemli, en çarpıcı nokta bence yine tekrar edeyim Fatih Hoca'nın takımını beş dakikadan fazla dokuz kişi bırakışıydı. Tabii bu arada kaleci Okan yerine Muslera oynasaydı -ki bunu galiba her maç yazacağız- G.Antep'in attığı gollerin hangisi tabelaya yazılabilirdi? Geçen maç çok eleştirdiğim Saracchi bu maç ayakta kalan isimlerin başında gelirken topu oyuna getirişi, sokuşu da özellikle eksiklik yaşandığı anlarda işe yaradı.
Şöyle bir toparlama yaparsak; her iki takımın da dün akşamki fahiş yanlışları, VAR sisteminin sık sık devreye girişi bence bu bol gollü, heyecanlı zaman zaman da ritim kazanmış maçın gölgesi oldu. Tabii hakemi de bu gölge yapma eyleminin içinde tutup, eleştirmek de yerindedir. Ancak bence G.Saray için şampiyonluk hayalleri sönmüştür.

MAÇIN ADAMI: Alper Ulusoy

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.