Harikasın Efes

A -
A +

Anadolu Efes, Koraç Kupası’ndan sonra ikinci büyük Avrupa kupasını kazandı. Ergin Ataman’ı, yardımcılarını ve bütün oyuncuları alınlarından öpüyorum…

Anadolu Efes; bana göre geçen sene salgın sebebiyle kaçırdığı Euroleague şampiyonluğunu bu sene söke söke, yıka yıka, kim varsa büyük takım, hepsini yere sererek kazandı. Dün akşamki maçta Efes’in şutla sayı rekoru kıranları tam tersine potanın altına girerek yani rakiplerini driplingle geçip sayı yaparak Barcelona’nın hocasının düşünüp planladığı oyunu da bozdular diyebiliriz.
Gerek Micic, gerek Larkin, gerekse Boubois, hatta hatta Simon için Jasikevicius “Onlara potayı göstermeyin” taktiği vermişti. Barcelona da daha çok içeriden oynayan bir ekip olmasına rağmen Jasikevicius dışarıdan şutlarla oynatarak şahsen beni de şaşırttı.
Bizim Efes’e bakıyorum; rekor sahibi üçlük ustalarımız sadece dört isabet bulmuşlar ama rakibin savunma tedbirlerini paramparça ederek acaba kaç tane turnike sayısı yaptılar hesaplayamadım.
Sonuçta Efes, Koraç Kupası’ndan sonra ikinci büyük Avrupa kupasını kazandı. Ergin Ataman, yardımcıları ve oyuncularıyla bu büyük zafere layık olurlarken ben bir ismin daha hakkını vermek isterim. O da Türk basketboluna ‘Efes’ diye bir firmayı kazandıran eski basketbolcu, dostum, okul ve mahalle arkadaşım Tuncay Özilhan kardeşimdir.
Türk basketbolu Avrupa’nın altını üstüne getiriyor. Erkeklerde Fenerbahçe ve Efes, Avrupa basketbolunun en büyük firmalarını yere serip duruyorlar. Kadınlarda Fenerbahçe bu sene direkten döndü ama Galatasaray’ın bir şampiyonluğu tarihte duruyor.
Haydi, o zaman Avrupa’yı sarsmaya, yıkmaya devam edelim…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.