Gücümüz yetmedi

A -
A +

Bizim bu müsabakadan alacağımız en önemli ders; rakip ile aramızdaki büyük fiziksel zafiyeti geliştirmek olmalıdır…

Şampiyonanın açılış niteliğini taşıyan dün akşamki oyunun, altı kırmızı kalemle çizilecek bir önemli tarafı vardı. O da, İtalya’nın fizik gücünü sahanın her yerinde mutlaka bize göre fazla adamla kaplaması ve teknik kapasite olarak topları kendi elemanlarına olumlu şekilde kullanışıydı. Tabii bu, rakip tarafından gerçekleştirilirken bir önemli konunun da altını çizmek gerekir. İtalya’da hiç boş adam yokken hem savunmada hem atağa hazırlanış ve çıkışta negatif ne duruşları ne de top kullanışları vardı. Bize gelince; bir kere Kenan ve Hakan ile açık ve net dokuz kişi oynadık. Ayrıca çok ilgi çekicidir ki bizim teknik direktörümüz Kenan’ı ancak 76’da fark edip oyundan aldı. Tabii sormak lazım bu bahsettiğim İtalya karşısında topu tutup kullanabilecek oyunculardan Yusuf’u niye çıkarırız ki oyundan? Cengiz’i Kenan değişikliğinde kullanabilsek sanki biraz daha etkili olabilirdik. Hele hele bu sahanın futbolcusu Hakan’ın dün akşamki hâline şaşmamak mümkün değildi.
Savunmamız özellikle kenar ön adamlarından hiç destek alamazken yerleşimde de kendi kalesine attığı golle talihsizlik yaşadı. Bizim bu müsabakadan alacağımız en önemli ders; rakip ile aramızda olan büyük fiziksel zafiyeti -nasıl olur bilemem- ciddi şekilde geliştirmek olmalıdır.
Bir başka önemli konu da Okay, zaten geçen maçta da kazanmış olmamıza rağmen zafiyet sergilemişti. Ozan’ın oyundan 64’te alınışı acaba 1-0’ın altından kalkmak için İrfan ile daha fazla öne oynama stratejisi mi taşıyordu?
Şöyle bir toparlama yaparsak, sahaya çıkan on birimiz zaman içinde gösterdiği zafiyetlerden sonra bence doğru olarak tedavi edilememiş ve İtalya’nın fizik gücüne teslim olmuştur.
Şimdi gardaş Azerbaycan’da iki maç oynayacağız. Rakipler tabii ki İtalya gibi sahayı komple her türlü çeşitlemede kullanan bir takım olmayacak. Ama biz de illa ki ve de altını çizerek söyleyelim Kenan’dan ve Okay’dan vazgeçmeliyiz ve de Hakan’ı böyle görmek istemeyiz.

MAÇIN ADAMI: Insigne

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.