Trajikomik maç

A -
A +

G.Saray dün akşam Rize’de kazandı ama nasıl? Maç öyle sahneler sundu ki bize, neredeyse komediyle dram iç içe yaşandı.

Fatih Terim’in geri dörtlüsünün ortasındaki Alparslan sürprizi acaba yerleşimde sıkıntı sunacak mıydı? Üstüne üstlük savunmadan çıkan topların çoğunu bu oyuncu öne taşımaya çalıştı.

Orta alanda Cicaldau yine öyle övüldüğü kadar oyuna hâkim olan, yönlendiren fotoğraf vermedi. Taylan ile Berkan çalışıp durdular.

Ön tarafta Mustafa kolay gibi gözüken iki vuruşla golleri atabildi. Ama G.Saray’ın dün akşamki öne gidiş ve geriye gelişlerinde oyuna sonradan giren Ömer Bayram ciddi şekilde etkili oldu diyebiliriz.

Bana göre G.Saray’daki bir çarpıcı gelişme ise Babel’in çok diri hemen hemen her atağa ciddi katkısıyla ortaya çıkıyordu.

Boldrin karavana attı
Rizespor’da benim her zaman övdüğüm Boldrin özellikle takımı atağa hazırlanıp çıkarken çok iyi top hâkimiyeti ve kendi takımını kollama özellikleriyle yine ortaya çıktı.

Çıktı da hayati penaltıyı Muslera’yı ters tarafa yatırıp dışarı attı!

Rizespor’un eski G.Saraylı teknik adamı Hamzaoğlu hemen altını çizmekte yarar var; işi devraldıktan sonra iyi bir Rize sunmaya başlıyor diyelim.

Faulleri gören yok mu?
Bu arada bir önemli noktaya daha değinmek isterim. Rizespor’un attığı ilk golde aynı saniyede neredeyse Berkan’a yapılan çifte faulü, dün kart gösterme rekoruna yürüyen Ali Palabıyık atladı. Tabii o atlarken VAR’daki Abdulkadir Bitigen de...

Yukarıda da değindiğim gibi dün akşamın çok dramatik ve komik sahneleri vardı.

İşte bunlardan biri de son saniyede G.Saray’ın yaptığı üç faulün de hakem ve VAR tarafından yok edilmesi, gol düellosunu sarı kırmızılı takım tarafına yazdı.

MAÇIN ADAMI: Mustafa Muhammed

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.