Futbol kültürü

A -
A +

Dün akşamki millî maçımız bir kere daha gösterdi ki, yurt dışında top koşturan oyuncularımız da bizimkilerle birlikte olunca takım oyununa genelde bir türlü yaklaşamıyoruz.

Rakip Norveç, bizim grupta iyi işler yapıyor olabilir ama tabii ki genel seviye olarak çok önde olan malum ülkelerin henüz çizgisine gelememiş. Ancak topluca oynayabilmek, topluca çekilip, hele hele bizim gibi boşa kaçıp top isteyen-alan oyuncusu fazla olmayan takımlara karşı rahat organize olabiliyor.

Şu Norveç takımını futbola meraklı insanımıza tek tek saysak, şu oyuncuyu tanıyorum diyebilecek kişi sayısı azdır. Ama dün akşam bir kere daha gösteri ki genel futbol kültürleri bizim ne yazık ki önümüzde gözüküyor.

Ozan Tufan'ı görmek…
Yeni hocamız Alman Kuntz'a bir sorum olacak. Ozan Tufan'a 58 dakika nasıl dayandın? Biz takım oyununu oynayamadığımız için oyuncuları tek tek ele almak durumunda kalıyoruz tabii ki… Cengiz ne zaman acaba daha çabuk ayağından top çıkarıp rakibini bire bir yakaladığında malum hünerlerini göstermeye başlayacaktır?

Hakan'a sistem uymaz
Burak bütün gayretine rağmen rakip savunmanın hem alan hem de gerektiğinde adam markajını istendiği gibi becerebildiği için hemen hemen pozisyona giremeden maçı bitirmek zorunda kaldı.

Ben Hakan Çalhanoğlu'nun da özellikle çift ön libero kurgusu içinde pek etkili olamadığı bir maçı izledim. Savunmamız genelde özellikle ilk yarıda çok organize gelebilen rakip karşısında ciddi açıklar vermedi.  Zaten attığımız gol rakip ikramı oldu. Yediğimiz gol ise adam paylaşmaktaki eksiğimizin sahaya yansımasıydı sanki.

MAÇIN ADAMI: Elyounoussi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.