Bundan iyisi can sağlığı

A -
A +

Millî takımımız gruptan çıkabilme adına farklı kazanmak zorunda olduğu bir maçta karşısında tam anlamıyla yemlik bir rakip buldu. Bu yemlik rakip bir de VAR marifetiyle ve maçın hakeminin ilginç kararıyla on kişi kalmaz mı daha 22’nci dakikada? Eh, hâl böyle olunca tamamen kendi ceza alanı önüne yığılan futboldan yoksun oyuncuların takımı Cebelitarık, bundan 15 sene önceki takımımız olsa bir düzineyi yemişti bile.

Yan pas hastalığı
Bizim takımın bu oyundaki anlaşılmaz yan paslarla orta alanda âdeta dalga geçercesine oynadığı oyun hiç de gelişime uygun değildi.

Adam eksilterek geçip de attığımız tek gol Kerem’den geldi. Onun dışında yandan çıkarılan toplara rakibin diziliş hatasıyla boş kaleye vuruşlarımızla tabela zenginleşti.

Futbolda adam eksilterek rakibin organizasyonunu bozmak gerekirdi.

Bizim takımımızda bu rakip eksiltme özelliğine sahip oyuncumuz sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılan Cengiz Ünder idi.

Sağdan soldan yaptığımız ortalar zaten kalesinin önüne birikmiş rakiplere topu çelme şansı verecekti, öyle de oldu.

Sonuçta o beklediğimiz ve istediğimiz averajı elde ederek Karadağ yolculuğuna çıkacağız.

Haydi hayırlısı…

Kokardı nereden aldın?
Bu arada şu maçın hakemiyle ilgili bir ince dokunuş daha yapayım.

Maçın hakemi, rakibin oyuncusunu hem de VAR yardımıyla kolayca atarken bizim Caner’in kendisini geçmiş rakibini formasından tutup çekerek indirişine sadece faul çaldı. Anlaşılan o ki FIFA kokardını beleş almış!

Tabii ki bu maçta da yeni bir ofsayt rekoru kıran, hele hele böyle kendi ceza sahasına yığılmış bir takıma karşı bunu beceren Burak’a da hayret etmemek mümkün değil...

MAÇIN ADAMI: Halil Dervişoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.