G.Antep Fener'i yaktı

A -
A +

Dün akşamki maç son yıllarda yerli yabancı kupa veya lig olsun en çok ilgimi çeken maç oldu. Neden mi? Deplasmana gelmiş bir takım yani Fenerbahçe gerek kendi yarı sahasından çıkarken, gerek rakip sahada topa sahipken o kadar pas yapıp o kadar alışverişi rahatlıkla yapıyordu ki, yukarıda da dediğim gibi ne maçı olursa olsun böylesine bir kolaylık yaşanmamıştır sanırım.

Gaziantep FK'ye gelince; ev sahipliğinden hiçbir eser göremiyordum. Ne pasla çıkabilme ne rakip ceza alanında veya yakınlarında etkili işler, hiçbirinden tek eser görünmüyordu. Diyeceksiniz ki peki goller nasıl oldu? Gollerden bir tanesi gerek kaleci Berke'nin gerekse de santrada o topu kaptıran Gustavo'nun sanat eseriydi. Penaltı ise bir karambolde Ferdi'nin kalesi arkaya dönük oyuncuya yaptığı hareketin cezası oldu. Bir tek Gaziantep'in attığı üçüncü gol bir futbol oyun tezgahıydı.

Teknik adam gafleti
Fenerbahçe'de ise ikinci gol müthiş bir şut eseri, ilk gol de yine ev sahibinin uyukladığı bir pozisyonda Mesut Özil ustalığıydı. Tabii bu arada Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut'un Djilobodji'yi koca bir devre kenarda tutuşu da bir teknik direktörlük zafiyeti olarak gözüktü. Hele hele Muhammet ile 10 kişi oynadığının farkına ancak 70. dakikada varması altı kırmızı ile çizilecek bir teknik direktör gafleti oldu.

Pereira'ya dönersek, acaba henüz form yakalamamış, fiziksel hazırlık zafiyeti gösteren Gustavo, "Sakatlığım geçti" diyorsa onu oynatmak mecburiyeti mi vardır? Yine üçlü savunmaya dönüş bir deplasman oyununda tercih sebebi ise; bu takımın teknik kapasiteleri yüksek oyuncuları bu kadar çok pas tezgahı yapabiliyorlar olmasına rağmen bence yanlış kurgulanıyorlar.

Fırsatı kaçırdı
Bu arada Gaziantep FK takımının rakip kaleciyle karşı karşıya kalmada gol vuruşu yapabilme ustalığı gösterebilecek hiçbir oyuncusunun bulunmaması da bu ligi kan-ter içinde tamamlayabileceği anlamını taşıyor.

Tabii ki bu maçın sonucu Fenerbahçe için büyük önem taşıyordu. Lider Trabzonspor'un kaybettiği üç puandan azami şekilde yararlanabilmek önemliydi. Ama hiçbir şey fark etmedi.

MAÇIN ADAMI: Yok

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.