Konya ispatladı

A -
A +

Konya’da dün akşam öyle bir maç seyrettik ki, sanki iki takımın teknik direktörleri rakiplerine de aynı oyun taktiğini vermişlerdi! Kontrollü çıkış, çabuk, kalabalık, saha doldurarak savunma ve de tabii ki gerektiğinde ikili mücadele… 

Zaten buradan bakınca “gol olur mu” heyecanı yaşanan pozisyon sayısı da neredeyse eşit… Şunun altını da çizmekte yarar var; demek ki Konyaspor; hocası ve kadrosuyla şu anda klasmanda bulunduğu yeri fazlasıyla hak ediyor. 

Ya Beşiktaş? Önder Karaveli Hoca artık kalıp bir takım sunuyor bize. Tabii ki sakatlar ve cezalılar hariç. Rosier’nin yerini Umut Meraş alırken Pjanic ile Souza ön libero görevini pozisyona hem kendileri hem de rakip için oluşumlara göre değişerek kullandılar. 

Oğuzhan kayıptı

Ön tarafta Ghezzal “Acaba topu nasıl sol çapraza doğru çekip vururum” hesabından başkaca bir düşünce içinde görülmezken Larin de Beşiktaş forması içine girdiğinden bu yana ne yapısına uygun bir yun oynayabildi ne de bugüne kadar hiç görmediğimiz yanlışlar yaptı. Ersin ve Beşiktaş savunması iyi işler yaparken Oğuzhan ilk 10 dakika dışında sanki kontak kapatan bir araba gibi trafikte yoktu. Tabii ki Konyaspor’un kalecisi Sehic’in de bu maçta altını çizmek lazım. Yerinde kurtarışlarıyla skor tabelasında kendi seyircisini mutsuz kılacak hiçbir yanlış yapmadı. 

Bir hata, bir gol 

İşte ben de yazıyı bu cümleyle tamamlamak üzereyken Konyaspor’un Umut Meraş’ın bölgesinden geliştirdiği atakla oluşturduğu tehlike, yine Ersin tarafından çelindi ama dönen top tamamlanınca oyuna sonradan giren Ahmed Hassan’ın şık vuruşuyla tabela ev sahibinin lehine değişiverdi. 

Tabii skoru saklayıp bu maçın birilerine izlettirseydik ve sorsaydık “Acaba kaç kaç bitmiştir” diye sanırım herkes “0-0” diye cevaplardı. 

Biraz evvel yukarıda altını çizmeye çalıştığım gibi Konyaspor bugün sıralamadaki yerini hak ettiğini bir de dün akşam ortaya koydu. 

Beşiktaş ise yenildi ama ikinci yarıda bize sahalara daha iyi döneceğini gösterdi. 

Maçın adamı: Sehic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.