Galatasaray tamamen bitti

A -
A +

Geçtiğimiz haftalarda iki perşembe üst üste köşemde Galatasaray takımının Muslera hariç beşten fazla o formanın değerinde oyuncusu olmadığını yazmıştım. Tabii ki A Spor'daki programımda da bunu tekrarlamıştım. Dün akşam da bir kere daha tanık olduk ki 11. dakikada Suleymanov'un attığı golle yenik duruma düşen Galatasaray, bir hayli kalabalık görünen seyircisi önünde bile bu hafif yükün altından kalkmayı becerebilmekte bir türlü maharet gösteremedi.

Eksiklik bahane değil
Sakın ola ki hiç kimse şundan bundan sebeplerle kadronun eksik olduğundan yakınmasın. Galatasaray'ın eski Rumen yıldız oyuncularının ithal ettirdikleri Morutan ve Cicaldau'nun o paralara boşu boşuna alındıklarının da altını defalarca çizdim. Giresunspor Galatasaray'ın her şeye rağmen kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağını hesaba katarak, top kaptırıldığında veya rakip tarafından kazanıldığında kendi sahasında topluca topun arkasına girerek, kendi yarı alanını alabildiğine kalabalıklaştırıp, her türlü aksiyona sıkışık alan oluşturdu.

Eh Galatasaray'ın bugünkü yukarıda da değindiğim kadrosu böyle bir kilidi açabilecek özellikleri ne yazık ki taşımıyordu. Sadece iki pozisyonda rakibin kalecisi Okan'ı da geçemediler. Bana birileri bir hayli yüksek kapasitedeki seyircisi önünde oynayan Galatasaray'ın bunun dışında dişe dokunur bir pozisyonunun olduğunu söyleyebilir mi?

Keleş'i tebrik etmeli
Bu arada Hakan Keleş Hoca'nın Zeki'yi orta alanda kullanması da dikkat çekiciydi. Zeki oyunun bütün bölümlerinde Galatasaray'ın bütün organizasyonlarının arasına girdi ve neredeyse bunların tamamını arızaya uğrattı. Tabii ki Hakan Keleş'in takımına uygulatmaya çalıştığı yukarıda değindiğim oyun düzeni de yerli yabancı bütün futbolcular tarafından çok iyi uygulandı.

Ben bu maçın yazısını yazdırırken, uzatmalara geçilmişti bile. Buraya neden vurgu yaptım? Çünkü benim bildiğim ve herkesin bildiği Fatih Hoca böyle bir gidiş gösteren oyunda sahaya hiç dalmamış, hakem ve hakemleri suçlayıcı hiçbir davranışta bulunmamıştı. Acaba diyorum Terim bu yenilginin son maçı olabileceğini mi tahmin etti?

MAÇIN ADAMI: Okan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.