Mesut Abi Almanya'ya uçmuş

A -
A +

Geçtiğimiz perşembe günü gazetemde bir haber... Mesut Özil, hani Ali Bey’in tonla para döküp ayağına kadar gidip ithal ettiği emekli... Birkaç bavulla uçmuş Almanya'ya... Zaten de kadro dışı kalmış... Fenerbahçe'de birileri bu işteki zararı çıkıp delikanlı gibi açıklamalıdır... Hatırlarsanız bu ülkede Mesut'un transferinin büyük yanlış olduğunu yazan, ekranda yorumlayan tek kişi idim... Ben de ne yapıyorum yahu! Pardon unutmadan. Mesut Abi, sarı lacivert formaya dönmek istiyor imiş... Ne güzel hayat be!

Ey G.Saray, o ne biçim forma!

Yine aynı gün gazetemdeki köşeme okumaya başlamadan önce bir önceki sayfanın dibinde bir fotoğraf gördüm. O sözüm ona Galatasaray forması imiş... Yapmayın yahu, tarihe ayıp ediyorsunuz. Yazılana göre maçlardan önce sahada ısınırken giyilecek imiş... Vallahi pes!

Bravo yeni TFF

Gelir gelmez kolları sıvayan yeni TFF yönetimi hemen iki önemli karar aldı. Yabancı sayısı ile yerli kaynaşması yine 8 artı 3’te kalmış. Bu bence şimdilik doğru idi. Ama mangır harcama limitlerindeki yüzde 40'lık sapma oranı yanlıştır. Zaten maddi olarak batmış kulüplerimiz bundan sonra daha da büyük krizler içine gireceklerdir. Şimdi bu iki karar bende, "Acaba malum kulüpler bazında öfke sesi çıkmasın" diye mi, şüphesi uyandırdı. Göreceğiz. 

İki önemli hoca transferi

Galatasaray'ın yeni yönetimi, futbol takımının teknik patronluğuna Okan Buruk'u getirdi. Bence doğru karar. Bu formayı zamanında giymiş, teknik adam olarak görev aldığı takımlarda kupa ve lig şampiyonluğu gibi bizim ülkede iki önemli başarıyı elde etmiş bir hoca Okan... Fenerbahçe de, bence yine doğru karar, basketbol takımının başına Itoudis'i getirdi. Yunan koç başta Obradovic olmak üzere nice önemli hocaya asistanlık yaptıktan sonra baş antrenör olarak bir çok zafere imza attı. Hayırlı olsun! Giden hoca özellikle de Euroleague'de ciddi yanlışlar yaparak dikkati çekmişti...

Beşiktaş ölçülü ve akıllı gidiyor

Transfer sezonu başladı ya, her gün gazete manşetleri, ekranlarda önemli haberler serisi de yerini aldı. Bu arada Beşiktaş'ın sanki daha bir ölçülü, daha bir araştırma sonucu bu işe soyunduğu izlenimi bıraktı bende... Yani kulüplerinden ipini koparan, başta da siyahiler olmak üzere, önüne gelene sarılmıyor Beşiktaş... Mimar mı? Bilmem... 

Erkekler düştü, kadınlar devam

Söz konusu voleybol... Erkek millî takımımız Çekya'ya kaybetti. Aslında Çekya değil de, o takımdaki iki solak bizi perişan etti. Kenardan da önlem alamadık veya almamıza izin vermediler. Kadınlar mı? Onlar herkesin rahat avladığı G. Kore'yi yendiler. İlk seti verdik, ödüm koptu desem yalan olmaz. Herkesin silip süpürdüğü bu uzunsuz takıma mı kaybediyorduk? Tabii ki toparlanıp işi 3-1'le bitirdik. 

F.Bahçe idmanlarını izliyor musunuz?

Soruya cevap hasta Fenerbahçelilerden hemen evet gelir. Ben de şöyle bir ekran gezerken oraya da bakıyorum. O da ne? Ne mi? Fenerbahçe'nin idmanında diyelim ki 24 futbolcu var, belki de bu sayıdan fazla da sarı formalı teknik adam yardımcısı... Hangi takımda rastlayabilirsiniz böyle bir fotoğrafa? Yaşasın Portekizli hoca! 

…Ve Ali Koç Kulüpler Birliği Başkanı!

Şu bizim Kulüpler Birliği var ya, boşuna toplanan, kapı önlerinde ahkâm kesmekten başkaca bir sesi çıkmayan, hah işte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç şimdi yeni başkanı olmuş buranın... Ne garip ülke değil mi? Aynı şahıs Futbol Federasyonu seçim toplantısına katılmıyor ama birkaç gün sonra buraya başkan oluyor. 

Trabzonspor sessiz ve derinden...

Trabzonspor transferde hiç mi hiç gürültü koparmıyor. Trezeguet transferinde ısrarcı... Doğru yapar şayet bu işi bitirebilir ise... Bu arada Bakasetas'ın adı Fiorentina ile anılıyor imiş... Şayet bu haber böyle biterse önemli bir kayıp yaşanır. Avcı Hoca ne gibi önlemler alır bilinemez. Şampiyon sessiz ve derinden gidiyor... 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.