Ortadoğu'dan haberler

A -
A +
Kobani nüfusu 200 bin idi. 180 binini Türkiye misafir ediyor. 20 bin Kobani de kalmış ve direniş göstermektedir. Elbette Kobani'de IŞİD'in ve Suriye'de bu vahşetin izahı yoktur. İslamiyette bir kişinin katli bütün insanlığın katli gibidir. Kurtuluşu da bütün insanlığın kurtuluşu gibidir. 
Vahşice öldüren, camileri, Eshab-ı Kiram kabirlerini yıkan, Kabe-i Şerifi yıkacaklarını söyleyen IŞİD asla Müslüman sayılamaz. Kaldı ki, güvenilir din alimlerine göre Hadis-i Şerifte bu fitne aynen ifade edilmiş ve sonunda bunların Müslüman olmadığı beyan edilmiştir. Türkiye'den de dahil IŞİD'e katılanlar hem dünya hem de ahiretlerini mavf ediyorlar. 
Siyasiler başta olmak üzere son olaylar hakkında sayduyulu olunmalı ve sükünet telkin edilmelidir. Şahısların ve devletin mallarına zarar verenlerin bazısı yakalanmıştır. Gerekli cezanın yanında o zarar da ödetilmelidir. 
Türkiye şu anda dış güçlerin ve içerdeki uzantılarının hedefindeki ülkedir. Kim ne derse desin Türkiye'ye karşı postmodern Haçlı Seferi başlamıştır. Yıkan, yakan ve yağmalayanlar istemese de bu Haçlı ordusunun ferdleridir.  Askerleri demiyorum çünkü askerlik şerefli bir ünvandır. Yakan, yıkan ve yağmalayan bu kişilere 16 yaşındaki bir gencin başını taşla ezenlerin İslamiyetle ilgileri yoktur. Çünkü kalbinde toz zerresi kadar imanı  ya da Allah korkusu olan böyle bir şey yapamaz.
Mahşerde her helalin hesabı her haramın da azabı vardır. Kul hakkı ise kul avf etmedikçe, helal etmedikçe Allah avf etmez. 
Yakılan ve tahrip olunan 112 okulun 99'u bu bölgeye aittir. Kürtlere hizmet ettiklerini söyleyenler yaktılar, yıktılar ve yağmaladılar ve gençlerin cahil kalması için öldürdüler. Peki soruyorum şimdi Kürde hizmet bu mu?
Son olaylarda hedeflenen şunlardı: 1-Devlet binalarını bilhassa okulları tahrip etmek. 2-Ak Parti binalarını tahrip etmek 3-Market ve ticari iş yerleri tahrip etmek. Bu olayların failleri Kürtlerin, güvenliğini, refahını ve huzurunu istemiyor. 
Kabirde Rabbin, Peygamberin, dinin, kitabın, kıblen, itikadda mezhebin, itikadda kılavuzun, amel yolunda kılavuzun, zürriyetin gibi soruların yanında milletin sorusunun cevabı "Millet-i İslam"dır olacaktır. Arap, Türk, Kürt denilmeyecektir.
Şayet Müslümansanız Müslüman Müslümanın canına, namusuna ve malına zarar vermez. Aksine korur. En büyük birleştirici güç İslamiyettir. Uzaklaşan dünya ve ahirette zarardadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.