Dinlerarası diyalog

A -
A +
1964 yılında 2. Vatikan Konsili'nde kurulan "Hıristiyan olmayanlar sekreteryası"nın 1973 yılında sekreterlik görevine getirilen Pietro Rassona sekreteryanın yayın organı "Bölleten"ki bir yazısında aynen şunu belirtiyor: "Diyalogdan söz ettiğimizde, açıktaki bu faaliyeti kilise şartları çerçevesinde misyoner ve İncil'i öğreten bir cemaat olarak yapıyoruz. Kilisenin bütün faaliyetleri üzerinde taşıdığı şeyleri yani Mesih'in sevgisini ve Mesih'in sözlerini nakletmeye yöneliktir. Bu sebeble diyalog kilisenin İncil'i yayma amaçlı misyonunun çerçevesi içinde yer alır... Diyaloğun şartları gereği ortaya çıktığını İseviliği ilk yayan havarilerin metodu olduğunu, Kilisenin bulunmadığı yerlerde tesis edilmesi için yapılan bir faaliyet olarak anlaşılan bir misyon ortak diyalog olmadan başarıya ulaşamaz..."
1984 yılından bu yana Hıristiyan olmayanlar sekreteryasının başkanlığını yapan kardinal Francis Arinz'e göre: "Papa 6. Paul'un vizyonu gerçekleşmektedir. Çünkü dinlerarası diyalog kilise misyonunun bir parçası olarak görülmektedir."
Dinlerarası diyaloğun Türkiye mimarı 8 Şubat 1998 yılında Vatikan'ı ziyaret etti. Bu ziyaretinde Papa 2. Jean Paul'e bir mektup sundu. 9 Şubat 1998'de görüştü. Bu kişi Papa'yı ziyaretinde sunduğu mektupta "Papa 6. Paul cenabları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan diyalog için Papalık Konseyi (PEID) misyonunun bir parçası olmak üzere burada bulunuyoruz. Bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz" yazmakta idi.
Papa 2. Paul 2000 yılı mesajında: "Birinci bin yılda Avrupa Hıristiyanlaştırıldı. İkinci bin yılda Amerika ve Afrika Hıristiyanlaştırıldı. Üçüncü bin yılda ise Asya'yı ve Ortadoğu'yu (Türkiye başta olmak üzere) Hıristiyanlaştıralım. (Mehmet Oruç sayfa 18) Dinlerarası diyaloğun toplantılarında hilalin yanına "yıldız yerine haç konulmuştur"
Eski ve muteber tefsirlere göre: Kur'an-ı Kerim'de "Necm" ile murat edilen âlemlere rahmet olarak gönderilen, güzeller güzeli Sevgili ve Şerefli Peygamber Efendimiz; Hazreti Muhammed (Sallallahü aleyhi ve sellem)dir.
Yurt dışındaki dinlerarası diyalog toplantılarında Ezan-ı Şerifin "Eşhedü Enne Muhammeden Resulullah" bölümü okunmamaktadır. Jean Paul'den sonra gelen Papa 16. Banediktus Almanya'da Müslüman imamlarla yaptığı görüşmede İslamiyet ve yaratılanların en üstünü Sevgili ve Şerefli Peygamber Efendimizin (Sallallahü aleyhi ve sellem) ile ilgili sözleri son derece kırıcıdır.
Ayrıca Ermenistan Patriği ile yaptığı görüşmede Türkiye'yi suçlamıştır. Ve kendisinden önceki Papa kadar dinlerarası diyaloğu benimsememiştir. Yeni Şafak gazetesinde Hayrettin Karaman "Papaya rağmen diyalog" adlı yazısında bu durumu tenkit etmiştir. Bazıları ise "Hoşgörü ve diyalogdan dönüş intihar olur" demiştir.(27 Ocak 2005 Milliyet gazetesi)
Şimdilik bu kadar yazdım. İleride İnşallah başka yazı ile bu tuzağı sergileyeceğim. Dinlerarası diyalog Sevgili ve Şerefli Peygamber Efendimizi (Sallallahü aleyhi ve sellem) dışlamaktır. İslamiyette diyalog yoktur. Tebliğ vardır. Dinlerarası diyalog, hoşgörü ve İbrani dinler birliği Hıristiyan projesidir. İslamiyete karşı son postmodern tuzaktır. Savunanlar tövbe etsinler. Yoksa ... "İlmi Araştırmalar Daimi Konseyi" dinlerarası diyaloğu uzun bir tebliğ ile reddetmiştir. Tehlikelerini açıklamıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.