Harf Devriminde bilinmesi gerekenler

A -
A +

1923'ten sonra Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ile Başbakan İsmet İnönü'nün Arapça düşmanlığı zirvede idi. "İbadet dilinin Türkçe olması" saçmalığı devlet politikası oldu. Güneş Dil Teorisi tam bir saçmalık idi. Bunu savunanlar bile sonunda terk ettiler.
CHP Türkiye ile Arap ve İslam Dünyası arasına buzdan duvar örmüştür. AK Parti iktidarı bu duvarı eritmeye çalıştığı için bazıları AK Parti iktidarına düşmandırlar.
Çince dünyada öğrenilmesi en zor lisandır. Çincede harf yoktur. Harf yerine karakterler kullanılır. Çince okuyup yazmak için 3 bin karakteri bilmek gerekir. İyi Çince için 5 bin karakter bilinmesi gerekir. Çin'de birçok devrimler oldu. Ama Çincedeki karakterler değiştirilmedi. Mao dahil herkes Çin kültürüne saygı gösterdi. Yani bizdeki gibi harf ve kültür devrimi ile kültüründen koparılmadı.
Türk Ocağında bir topluluk içinde Karabekir, Kur'an-ı Kerim'in Türkçeye çevrilmesine karşı çıktı. Mustafa Kemal'in bu sözleri her Müslümanın kalbini kanatan bir yaradır. Mustafa Kemal, Karabekir'e "Evet Karabekir, Arap oğlunun, yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kur'an'ı Türkçeye tercüme ettireceğim. Ve böyle de okutturacağım. Ta ki, budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler."
Hamdullah Suphi ve Ruşen Eşref, "Paşam çay hazır sofrada herkes sizi bekliyor" diyerek bahsi kapattılar. Bu sözlerde; Allahü tealaya, Sevgili ve Şerefli Peygamber Efendimize (Sallallahü aleyhi ve sellem) ve İslamiyeti öğrenen ve yaşayanlara çok ağır hakaret vardır.
Mustafa Kemal'i son derece seven ve İnönü'den nefret eden Cemal Kutay kendisinin Şaman olduğunu Dr. Süleyman Doğan'ın Tarih ve Düşünce Dergisinin Mart- 2000 tarihli röportajında "Ben Şaman'ım Atatürk de Şaman'dı" demiştir.
Hürriyet gazetesinin Pazar ilavesinde Cemal Kutay ile ilgili "Atatürk Şaman'dı dedim. Kuleli beni ayakta alkışladı" diye yazmaktadır.
Karabekir kitabında halifeyi, hilafeti ve padişahı son derece meth etmektedir. Savaşın bunlar için yapıldığını defalarca söylemiştir. Karabekir'e göre CHP Kemalizmi din haline getirmek istedi.
CHP 1928'de İslamiyeti ıslah projesi ile İslamiyete aykırı kararlar almıştır. Din Allahü tealanın dinidir. İsmet İnönü ise "Laikliği" "Ladinlik" olarak uyguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.