Gümrük Birliği ekonomik intihardır!

A -
A +

AB'de siyasi, ekonomik ve idari temsil nüfusa göredir. Türkiye'nin nüfus artışı ve diğerlerinin azalışı sebebiyle Türkiye dışlanıyor. Yahya Kemal yazmıştı. Büyükada'da 80 yaşındaki İngiliz diplomata göre: "Dünyada milletine yabancı tek devlet Türkiye'dir."

Erdoğan bu yanlışı düzeltti. Erdoğan'a kadar Türk devleti milletine yalnız yabancı değil düşman idi. İsmet İnönü'nün Bursa'da millete "düşman" dediği belgelerle sabittir. 1924'ten bu yana devletin menfaati milletin menfaatine göre hep ön planda tutulmuştur.

Aslında Gümrük Birliği Türkiye açısından ekonomik intihardır. Türkiye'yi de AB'ye yaklaştırma hayali boş çıkmıştır. Aksine uzaklaştırmıştır. Gümrük Birliği Lozan'da kaldırılan 'Kapitülasyonlar'ın modernize edilmiş şeklidir. Gümrük Birliği ile Türkiye pazar hâline gelmiştir.
Gümrük Birliği Anlaşması ikinci Sevr'dir. Pek çok tabuları yıkan AK Parti iktidarı üzerimizdeki bu ekonomik yükü dondurmalı ya da sona erdirmelidir. İnşallah söylenenler yerine getirilir. Sık sık yazdığım gibi emperyalist güçlerin, küresel sermayenin ve bunların Türkiye'deki uzantılarının ve faiz lobisi, vesayetçi medya ve paralel yapının hedefi Türkiye'dir. Türkiye'nin ekonomik, demokratik ve kültürel gelişmesini felç etmektir.

Erdoğan ve AK Parti ara hedeftir. Bunların şahsında Türkiye ve Türkiye'nin vasıtasıyla İslam Dünyası sömürgeleştirilmek istenmektedir. Bu güçlere karşı mücadele eden tek İslam ülkesi Türkiye'dir. Geri kalan 56 ülke emperyalist güçlerin vesayeti altındadır. Uykularını kaçıran ise ya ikinci bir Erdoğan ya da ikinci bir Türkiye benzeri bir ülke çıkmasıdır!..

Türkiye'nin ABD ve AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığının dışında kalmaması gerektiğini vurgulayan İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 2015'in Gümrük Birliği yılı olmasını önererek şöyle demiştir:

"Gümrük Birliği, serbest ticaret anlaşmalarının olumsuz etkisini bertaraf edecek şekilde revize edilmeli ve tüm Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinde özel sektör de yer almalı. Ticaret sapması riski ve ikili ticaret dengesinin daha da kötüye girmesi durumunun engellenmesi ve ülkemize yıllık milyarlarca dolara ulaşabilecek maddi zararın önlenmesi için şimdiden gerekli tedbirler alınmalı. Ekonomi Bakanlığınca yürütülmekte olan (STA) müzakerelerinde özel sektörün de yer alması, başta etki analizleri olmak üzere dış ticaretimize etkileri hakkında özel sektörün görüş ve katkılarının alınmasının faydalı olacağına inanıyorum..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.