İslamofobi

A -
A +

Fransa'daki o iğrenç ve alçak dergi, geçmişte Fransa Cumhurbaşkanı De Gaulle'e hakaret ettiği için 12 yıl kapatılmış idi. De Gaulle'de 12 yıl kapatmak; ama âlemlere rahmet olarak gönderilen Allahü tealanın kulu, elçisi ve peygamberine alçakça hakareti basın özgürlüğü ile kamufle etmek çok iğrençtir.

Aslında Fransa'daki saldırı Müslümanlara yapılmış bir saldırıdır. Türk milletinin Hazreti Peygamber (Sallallahü aleyhi ve sellem) sevgisi "gen"lerine işlemiştir. Avrupalının da gençlerine "İslamofobi" işlemiştir. İslamofobi'de geçmişte Türkiye, Batı'dan aşağı kalmamıştır.
Merve Kavakçı'yı halk milletvekili olarak seçti. O tarihte başbakan olan Bülent Ecevit, Meclis'te sinir krizleri geçirdi. Sonuçta Merve Kavakçı'yı TBMM'den kovdular. Dönemin gazete manşetleri ve haberleri de bu İslamofobi'yi körükler nitelikteydi. İşte size bunlardan birkaçı...

8 Mayıs 1999 tarihli Milliyet gazetesinde şu haber yer alıyordu: "Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş, FP milletvekillerine 5 yıl siyaset yasağı istedi. Savaş, Anayasa Mahkemesine FP'nin kapatılması için açtığı davanın iddianamesinde şöyle dedi: 'FP Genel Başkanı, yöneticileri, belediye başkan ve milletvekilleri kan içen vampirler gibi dinsel inançları sömürüyorlar... FP yalnız RP'nin değil, dini siyasete alet ettiği için kapatılan tüm partilerin devamı. FP'nin hülle partisi olduğunu sokaktaki çocuk biliyor. Başörtüsü kavgasının TBMM'ye taşınması için Merve Kavakçı özel olarak seçildi.' FP lideri Recai Kutan kapatma davasını eleştirerek: 'İddianame hukuki değil, siyasi bir metin niteliğinde. Temel hak ve özgürlükler için sonuna kadar mücadele edeceğiz' dedi..."

Yine 8 Mayıs 1999 tarihli Hürriyet gazetesi 1. sayfasında şöyle bir haber manşetlere taşınmıştı: "Merve özel olarak seçildi. Başsavcı Vural Savaş, 7 sayfalık tarihî iddianamesinde, Merve Kavakçı'nın TBMM'de planlanan bu eylem için özel olarak seçildiğini, planın arkasında Erbakan'ın bulunduğunu belirtti. Vural Savaş istifa eden Aydın Menderes dışındaki, Kavakçı ile birlikte 110 FP'linin 'milletvekilliklerinin düşürülmesi ve beş yıl siyaset yasağı konulması' talebinde bulundu.

Başsavcı, sert ve çarpıcı bir üslupla kaleme aldığı iddianamesinde, FP'nin 'çoğalma özelliği olan habis bir ur gibi demokrasinin sağlıklı işlemesini engellediğini' ileri sürdü. TBMM Geçici Başkanı Septioğlu'nun Kavakçı'yı Genel Kurul Salonuna kabul etmesinin suç olduğunu belirten Savaş, 'Bunun gereğini yapmak Cumhuriyet Başsavcımıza aittir' dedi..."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.