Çanakkale kolay kazanılmadı

A -
A +

Asırlarca Osmanlıyı her konuda rakip ve düşman gören ancak taklit etmekten bir türlü geri durmadığımız çirkin Batı, Osmanlıyı yıkma ve Türkleri asaletinden kopararak kendisi gibi yapma stratejisinden asla vazgeçmedi. Devletler, anlaşmalar, tarihler değişse de Hıristiyan Batı'nın menfur emelleri hiç değişmedi.

1798'de Osmanlı-Rus savunma anlaşması Batı'yı korkuttu. Her türlü çareye başvurarak 1806'da Rusya'nın Eflak ve Boğdan'ı işgal zemini hazırlandı. Hatta 108 yıl önce İngiliz donanması İstanbul önlerine geldi. Savaşa son verilmesini istedi. Osmanlı reddetti.
Çanakkale Boğazını koruyamayan komutan Feyzi Efendi ihanet suçu ile idam edildi. Bu İstanbul'a geliş bir prova idi. 9 Haziran 1908 yılında birbirine düşman İngiltere ve Rusya'nın Reval Anlaşması neticesinde Osmanlıyı paylaşma emelleri resmileşti.
Osmanlı 1911'den 1922'ye kadar devamlı savaş içinde oldu. Trablusgarp-Balkan-Birinci Dünya Savaşı ve İstiklal Savaşı Osmanlıyı son derece sarstı. Jön Türkler, Tanzimatçılar ve İttihat Terakki Osmanlının maddi gücünü, CHP ise manevi gücünü yıktı.
Osmanlı Rusya ile anlaşmak istiyordu. Siyonizm Yahudi asıllı Lenin ve Troçki ile Rusya'da komünist darbe yaptırdı. Burada kurulan ilk kabilenin çoğu Yahudi idi.
Enver Paşa Almanya taraftarı idi. Almanya ile Osmanlı arasında 2 Ağustos 1914'te gizli bir ittifak anlaşması imzalandı. Bu anlaşmayı Almanya Osmanlıyı harbe sokmak için imzaladı. Daha önce İngiltere ile Almanya Osmanlıyı harbe sokma konusunda anlaşmış idi.
Almanlar 1 Ağustos 1914'te Rusya'ya savaş ilan ettiğini Osmanlıdan gizlediler. Bu anlaşmanın ikinci maddesine göre Almanya Rusya ile savaşırsa Osmanlı Almanya'nın yanında yer alacaktı. Daha önceki tarihlerde İngiltere'ye 2 savaş gemisi siparişi verilmiş ve ücreti peşin ödenmiş idi.
İngiltere, Sultan Osman ve Reşadiye gemilerini teslim etmedi. Gemileri almak için Rauf Orbay başkanlığındaki heyet gece gemileri kaçırır diye Churchill (Çörçil) bu heyeti tutuklattı.
İngiliz gemilerinden kaçan Gooben ve Breslav Almanya'nın emri ile Çanakkale'ye yöneldi. 10 Ağustos 1914'te Çanakkale Boğazına vardılar. Yahudi asıllı Alman Amiral Souchon, 2 gemiye de Osmanlı sancağı taktı. Tayfalara Osmanlı bahriye elbiseleri giydirdi. Plan daha önce hazırlanmıştı.
Daha sonra Rusya'nın Sivastopol limanında 10 adet savaş gemisini batırınca Osmanlı savaşa girmiş oldu...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.