Siyasi istikrarın devamı şarttır!..

A -
A +
Yaklaşık 300 kilometrekarelik alanda 80'den fazla volkan konisi, peri bacaları, karstik mağaraları, kanyon, Karia Mezarları, taş köprü ve tarihî evleri ile Manisa'nın Kula ilçesi "jeoturizm" olma yolunda büyük mesafe almıştır. Avrupalı bakanların aylardır kapıları önünde beklediği trilyon dolarlık sermayeli Körfez fonları Avrupalı sermaye gruplarının karları düştüğü gerekçesiyle operasyonlarını kaydırmaya başlamıştır. Sevindirici olan bu fonların Türkiye'ye yatırım için kolları sıvamasıdır.
Bilişim, enerji, sağlık, turizm ve konut sektörleriyle yakından ilgilenen fonların hedefinde (4G) ihalesi de var. Yabancıya konut satışı 2014 yılına göre yüzde 17.4 arttı. Amasya'nın Harşena Dağı ile Kaya Mezarları UNESCO'nun dünya mirası listesine alındı.
Alman Telekom sitesinde; "THY uçak ağını hızla genişletiyor. İstanbul'da yapılan yeni dev havalimanı Chiemsee Gölü kadar. THY gerek fiyatları gerekse uçuş kalitesi sebebiyle tercih ediliyor. Bu durum da Lufthansa için tehdit oluşturmaktadır" yazmaktadır. Gezi olayları bu havaalanının yapımını önlemek için çıkartılan provokasyonlardan sadece biridir.
Doğu Anadolu projesi çerçevesinde, çözüm sürecinin en önemli bölgelerinden Doğu Anadolu'ya 2018 yılına kadar 21 milyarlık 126 yatırım yapılacaktır. Ayrıca 10 bin işletme desteklenecektir. DAP projesinde tarım ve hayvancılık, sanayi ve hizmetler, turizm ve bilişim, eğitim ve sağlık geliştirilecek.
Türkiye'nin 3. Büyük Tüneli olan Giresun EĞRİBEL Tüneli'nin temeli atıldı. Tünel 2500 metre yükseklikte yapılacaktır. Ovit ve Kırık'tan sonra 3. Büyük Tünel olan Eğribel'in uzunluğu 5909 metre olacaktır.
AK Parti iktidarının 13 yıl içinde yaptığı icraatlardan bazıları şöyledir:
Hükümet 13 yıl içinde 4.5 milyar evde bakım yardımı yapmıştır.
65 yaş üstü yaşlılar, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve yakınlarına 3.9 milyar TL'lik aylık bağlanmıştır.
280 bin dul kadına düzenli yardım yapılmaktadır.
Koruma altındaki çocuklar için 457 milyon TL kaynak sağlanmıştır.
2 milyon öğrenciye 3.5 milyar TL destek verilmiştir.
Kamuya 36 binin üzerinde engelli memur alımı gerçekleşmiştir.
53 bin yoksula iş destekli sosyal yardım sayesinde kamuda iş imkânı verilmiştir.
10 bin şehit yakını kamuda işbaşı yapmıştır...
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.