Ekonomide istikrar

A -
A +
 Ekonomik istikrar siyasi istikrara dayanır. Bunun içindir ki; koalisyon dönemlerinde her konuda gerileme ve tek parti iktidarında gelişme olduğu inkârı mümkün olmayan bir gerçektir. Son 13 yıl içinde Türkiye ekonomiden, dış politikaya, eğitimden, ulaşım ve haberleşmeye kadar her konuda son derece ilerlemiştir.
Osmanlının alışveriş merkezi olarak bilinen Kapalıçarşı yenileniyor. Sultanbeyli'den 3 ayrı metro hattı Üsküdar-Kartal ve Kadıköy'e geçecektir. Ve Avrupa yakasında istediğiniz yere rahatlıkla gidilebilecektir.
2002 öncesinde 5 cente muhtaç idik. AK Parti karşıtlarının hedefi Türkiye'yi Yunanistan gibi mali, Mısır ve Ukrayna gibi kaosa sürüklemektir. Avrupa Birliği Yunanistan'ın kredi dilimine onay vermedi. Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis "Birkaç hafta içinde parasız kalabileceklerini" açıkladı...
Mayıs 2015 içinde 4682 engelliye iş verilecektir. 2014 yılında petrol aramaya 1 milyar dolar harcanmıştır. 13 senede bu konuda harcanan para 13 misli artmıştır. AK Parti iktidarının hedefinde her 100 kilometreye 1 havaalanı projesi vardır.
Bosch yüzde 30 yakıt tasarrufu sağlayan (yeni nesil benzinli enjektör) için Bursa'ya 600 milyon TL'lik yatırım yapacaktır. Turizm merkezi Antalya hızlı tren projesi ile Eskişehir üzerinden İstanbul'a bağlanacaktır. Bir diğer projede ise, Konya üzerinden Ankara, Kayseri ve Kapadokya'ya bağlanacak. Bu projeler gerçekleştiğinde Antalya İstanbul arası 4.5 saat, Antalya Ankara 3 saat olacaktır. Proje 11.5 milyar TL'ye mal olacaktır. Yılda 4.3 milyon yolcu ve 4.6 milyon ton yük taşıyacaktır.
Taksi plakalı aracını, hatlı minibüs, servis aracı ve özel halk otobüsünü 2016 sonuna kadar yenileyen esnaf ÖTV ödemeyecektir. Araçlara takılacak GPS sistemleri vergiden düşülecektir. Mercedes Türk Direktörler Kurulu Başkanı Genes; "Türkiye'ye güveniyoruz. Yatırımlarımız sürecek" demiştir.
20 yıl önce imzalanan Avrupa Birliği-Türkiye Gümrük Birliği Anlaşması Türkiye aleyhine idi. Artık bu durum Türkiye lehine işletilecektir. Yürürlüğe girdiği 1 Ocak 1996'dan bu yana Türkiye'nin aleyhine işletilen Avrupa Birliği-Türkiye Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi için mutabakat zaptı, Brüksel'de imzalanıyor. Türkiye'de üretilen malların önünü açacak adımlarla hedef, 150 milyar dolarlık ticaret hacmini 300 milyara çıkarmak...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.