İktidar arayışı

A -
A +
AK Parti-CHP koalisyonu; gerek ülkenin gerekse AK Parti ve CHP'nin aleyhine olurdu. Böyle bir koalisyon asla başarılı olamazdı. Çünkü CHP 1923-1950 arası Türkiye (eski Türkiye) temsilcisi idi. AK Parti ise 1950-2015 Türkiye'sinin (yeni Türkiye) temsilcisidir.
Bu iki parti birbirine zıttır. Varsayalım merkez solda olan CHP ve merkez sağda olan AK Parti koalisyon yapmış olsa idi her iki parti de oy kaybederdi. Bunların yerine aşırı uçların oyları artardı. MHP'nin ısrarla AK Parti-CHP koalisyonunu istemesinin sebebi budur. Böyle bir durum olsaydı, AK Parti'den oylar MHP'ye akardı.
MHP 7 Haziran seçimlerinden sonra 3 siyasi görüş değiştirdi. İlk erken seçim sonra ülke için taşın altına elimi değil vücudumu koyarım son olarak da AK Parti-CHP koalisyonu için ısrar etti. MHP seçimden sonra yüzde 2 oy kaybetmiştir. MHP seçmeni, iktidar imkânının tekme ile itilmesinden rahatsızdır. MHP'nin tek başına iktidar olması çok zordur.  
Kılıçdaroğlu'nun önce ülke sonra CHP algısı yanlıştır. Dış politikada CHP ile AK Parti taban tabana zıttır. Nitekim bir televizyon programında şu andaki bir CHP milletvekili "Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Somali ve Bosna bizi ilgilendirmez" demiştir. Çünkü CHP'nin dış politikası "Yurtta sulh cihanda sulh"tur. Bu slogan bir tuzak idi. Bunun sonucunda Türkiye'yi İslam ve Türk Dünyasından koparmak yatıyordu.
CHP okullarda din dersinin mecburi değil seçmeli olmasında ısrar etti. İmam-Hatiplerin orta kısmının kaldırılmasını istedi. Kılıçdaroğlu, 8 Haziran'da iktidar yüzde 60'ın dedi. Bahçeli'ye başbakanlık teklif etti. AK Parti'yi devre dışı bıraktı.
AK Partinin tabanı ve idarecileri büyük kısmı AK Parti-CHP koalisyonuna karşı idi. Varsayalım bu koalisyon olsaydı AK Parti intihar etmiş olurdu. Demirtaş Brüksel'e Türkiye'yi şikayet etmek için gitti. CHP bu yanlış davranışa sessiz kaldı.
İtalya koalisyondan çok çekti. Şimdi koalisyon yapmak yasaktır. Türkiye de 2002 öncesinde yaşanan koalisyonlardan çok çekti. Tek parti iktidarlarında her konuda gelişti. CHP 4 yıllık iktidar istedi. AK Parti reform iktidarı isterken, CHP restorasyon hükümeti istedi. Bunun manası 13 yıllık iktidarın yanlışlıklarının (!) düzeltilmesi demektir.
CHP'de birçok oluşum birçok grup vardır. HDP'ye oy veren CHP'ye ne derece güvenilir! Mahalli, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'ye ve Erdoğan'a çok ağır hakaretler yapan CHP ile aynı masada yer almak zordur.
Koalisyon kurulmaması ülkenin hayrınadır...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.