Çözüm Süreci

A -
A +
Nisan 2013'te PKK'nın silahlarını bırakıp yurt dışına gitmelerini HDP sözde kabul etmiş idi. Bu dönemde çok kişinin müspet yorumlarına karşı ben çözüm sürecinin mümkün olamayacağını defalarca yazmış ve "İnşallah yanılan ben olurum" demiştim. Ama maalesef yanılmamışım.
Gaybı elbette Allahü teala bilir. Fütüroloji ilmi gaybı bilmek değildir. Sadece geleceği tahmin etmektir. Peki ama Çözüm Süreci neden başarılı olamamıştır? Çünkü bir kere HDP çifte standartlıdır. Kamuoyuna karşı çözümden yana gibi dururken, kapalı kapılar ardında çözüm sürecinin karşısında yer almaktadır.
HDP istese de çözüm sürecinde olumlu davranışını beklemek akıl ve mantığa aykırıdır. HDP bağımsız değildir. HDP PKK'nın PKK ise Kandil'in Kandil ise başta İsrail ve İran olmak üzere Almanya, İngiltere, Fransa, Suriye ve ABD'nin vesayeti altındadır.
Demirtaş, HDP, PKK, Kandil ve dış güçler neden Erdoğan'a düşmandır! Bunu hiç merak ettiniz mi? Erdoğan yalnız elini değil vücudunu da çözüm sürecine adamıştır. Bu ne demektir? Hıristiyan Batı'nın İngiltere liderliğinde Türk-Kürt kavgası ve bölünmesi ile 150 yıllık hedeflerine ve projelerine darbe vurmuştur. Vaktiyle Özal bu meseleye el attı. Zehirlendi. Eşref Bitlis el attı. Suikast (Uçak kazası örtüsü) neticesi şehit edildi.
Gezi hadiseleri, Paralel Yapının darbeleri, 6-7-8 Ekim vahşeti, AK Parti iktidarını yıkma ve 7 Haziran seçiminden sonra Demirtaş'ın halkın silahlanmasını istemesi. Kandil çözüm sürecinin sona erdiğini ilan etmesi. Ve Kandil'in emri ile PKK vahşice cinayetler ile devletin görevlilerinin şehit edilmesi. Bir yığın tesisler, tırlar ve vasıtalar yakılması. İşte tüm bunlar çözüm sürecinde diğer tarafın ne kadar kirli olduğunun açık beyan bir göstergesi...
Son askerî operasyonlar üzerine Demirtaş Brüksel'e giderek suçlu olduğu halde Türkiye'yi şikayet etti. Hangi ülke olursa olsun, terör halka dayandırılamaz ve başarılı olamaz. Çözüm sürecini, huzur ve güvenliğinin devamını Türkiye'nin çok büyük bir kısmı istemektedir.
Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da da halkın yüzde 90'ı çözüm süreci, güvenlik ve huzuru istiyor. Ve devlete destek veriyor. Yurt dahilinde terör hadiseleri çıkartanlar şehir eşkıyasıdır. PKK'nın dış desteği olduğu gibi içeride de medyası vardır. Bu medyadan Sabetay kökenli bir yazar Çözüm Sürecinin sona ermesinden Erdoğan'ı suçlu gösterirken, PKK'yı desteklemiştir. Yine Sabetay asıllı bir yazar Suriye'nin kuzeyinde Kürt devletini savunmuştur...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.