Hainlikte haddi aştılar!..

A -
A +

İnsan yaratılışı gereği kendisine iltifat edene, yardım ve menfaat sağlayana nefsi meyleder ve kalpte sevgi hasıl olur. Aksi ise nefretin, düşmanlığın ve intikamın itici gücü olur. Ve tepki gösterir. Bu tepkiyi alenen dışa vuramadığı zaman içi kaynayan bir buhar kazanı ya da patlamaya hazır volkan hâline gelir.


Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki halkın psikolojik durumu aynen böyledir. PKK teröristleri ve bunları idare eden çete liderlerinin kalbinde toz zerresi kadar Allah (celle celalühu) korkusu ve iman bulunsa bu vahşi katliamları asla yapamazlar.

Bunu bilen Kandil, kaçırdıkları ya da az da olsa kendilerine katılan gençleri en az bir veya iki yıl özel eğitime tabi tutuyor. Pişman olup emniyet güçlerine teslim olanlardan bazılarının ifadesine göre: Bu eğitimde -haşa- Allahü tealanın olmadığı ve Allaha ve Peygamber Efendimize (sallallahü aleyhi ve sellem) olan sevgi ve saygı beyin yıkama metodları ile ortadan kaldırılıyor.

İnançsız insan hayvanlardan aşağıdır. Her hikmetin başı Allah korkusudur. Allah'tan korkan ise bir gün mahşerde her helalin hesabı her haramın azabı olduğunun idraki içinde hareket eder. Bu PKK'lı teröristlere İslamiyetin yasak ettiği domuz eti yediriliyor. Ve bu arada İslam ve Türk düşmanlığı aşılanıyor.

Saf dışı edilen PKK teröristlerinin küçümsenmeyecek miktarda olanı sünnetsizdir. Bunlar Kürt olamaz! Kürtler Sünni Müslümandır. Ve dinine (farz ve sünnetleri yerine getirirler) bağlıdırlar. PKK teröristlerinin bir kısmı da katliama çıkmadan önce uyuşturucu almaktadır.

Bir insan Allahü tealanın rızası için şehitlik isteyebilir. Bu zaten her Müslümanın duasıdır. Ama Allahü tealanın yasak ettiği şekilde masum insanlara katliam yapması haramdır. Aklın devre dışı kalması ile olabilir. Gönüllü olarak kendini cehenneme atması demektir.

Allahü teala insan ve cinleri; kendisini tanıması ve gönderdiği Peygamberler ve kitaplar ile tebliğ ettiği emir ve yasakları yapması için yaratmıştır. Tanımak ayrı, anlamak ayrı şeylerdir. Allahü teala aklın tasavvuruna örtülüdür. Allahü tealanın varlığı yarattıkları ile açıktır.

Teröristleri hangi kuruluşa ait olursa olsun insan statüsünde saymak imkânsızdır! PKK'nın Güneydoğu ve Anadolu'da ve diğer yerlerde yaptığı akıl ölçülerine sığmaz. Varsayalım PKK, Kürtleri temsil etmiş olsaydı, Kürtlerin huzur ve refahı için boğaz tokluğuna çalışırdı. Oysa elektrik direklerini tahrip ederek halkı elektriksiz bırakmaları, su kuyuları ve kaynaklarını koruyan askerlere saldırmaları, barajları tahrip etmeleri ki, (o barajlar on binlerce insana iş sahası demek) yolları bombalamaları, haberleşmeyi önlemeleri, esnafa kepenk kapattırmaları, okullara saldırmaları... Soruyorum size, bunların neresinde bölge halkının yani Kürtlerin menfaati var?..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.