1 Kasım'ın değerlendirmesi

A -
A +
HDP sadece 1 yerde oyunu arttırmıştır. Diğer bütün yerlerde ise oy kaybetmiştir. Kürtler 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye kredi vermiş idi. 5 ay içinde HDP'yi izledi. Çözüm süreci ile son 5 ayı mukayese ederek HDP'nin Türkiye için bir felaket olduğunu anladı.
Bir Müslümana kafir diyen kendisi kafir olur. Zulme rıza zulüm, küfre rıza küfürdür. 1 Kasım seçimleri milletin kardeş olduğunu göstermiştir. "Çözüm süreci" bir nevi kardeşlik süreci olmalıdır. 1071'den bu yana 1000 yıldır bu topraklarda kardeşlik içinde yaşamaktayız. Kaldı ki, Kürtler Turani ırkına mensuptur. "Kürt" kelimesi Göktürk anıtlarında geçer. Kürtçenin aslı Türkçedir. Farsça ve Arapçanın karışımı ile Türkçenin değişik bir koludur.
Gerek HDP gerekse MHP yurtdışındaki oylar ile barajı aşmıştır. CHP ve MHP hükümete katılmamaları AK Partiye yaramıştır. MHP ve CHP AK Partinin hezimetini bekliyordu. Ve AK Parti'den 5. bir parti çıkacağına inanıyorlardı. Ama sonuçla birlikte şoke oldular. Sükutu hayale uğradılar.
Seçim neticesi partiler için çok önemlidir. Başarılı olan partide kenetlenme olur. Başarısız olan partide de çözülme... HDP halen ders almamıştır. Kaldı ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yüzde 35 oy kaybetmiştir. HDP'li gençler annelerinin kimliklerini saklayarak AK Parti'ye oy vermelerini önlemişlerdir.
Seçim sonrasında CHP'de kurultay gündeme gelmiş ve Kılıçdaroğlu'na rakipler çıkmış, tenkitler başlamıştır. MHP'de de istifalar olmaktadır. Bahçeli ayaklarına kadar gelen iktidar imkanını itmiştir. Varsayalım AK Parti CHP ya da MHP ile koalisyon yapmış olsaydı bu başarıyı elde edemezdi.
Önümüzdeki 4 yılda yeni bir "Anayasa" hazırlanmalıdır. 1982 Anayasası darbe Anayasasıdır. Ve bu Anayasa vesayet rejiminin devamı için hazırlanmıştır. Bütün Anayasal kuruluşların görevi budur. Anayasa Mahkemesi baştadır.
Merkez medyası iktidara ortak ya da iktidarları kuran veya deviren oldu. (28 Şubat) Erdoğan bu medyayı iktidara ortak etmediği için Erdoğan düşmanlığını başlattı. 1 Kasım'da AK Parti'nin zaferi üzerine "U dönüşü" yaptı. Ama hedefi değişmedi. Sadece taktik değiştirdi.
CHP, MHP ve HDP halktan kopuktur. AK Parti milletvekilleri ve parti il ve ilçe başkanları, belediye başkanları yalnız seçim kampanyasında değil her daim halk ile yakın temasta olmalıdır. 7 Haziran seçiminden önce bazı belediye başkanları il ve ilçe başkanlarına şöyle dursun özel kalemlerinin özel kalemlerine ulaşmak imkansız idi.

1 Kasım seçimi ve neticesi ülkemiz için hayırlara vesile olsun inşallah. Amin...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.