Türkmen katliamı

A -
A +

Orta Doğu’da en çileli halk Türkmenlerdir. Lozan’dan sonra AK Parti iktidarına kadar Türkmenler yalnız kalmıştır. Türkmenler 1071 Malazgirt Zaferinden asırlar önce bu bölgeyi vatan edinmiştir. Saddam Kürtler, Esad, Esad’dan öncesi ve Saddam’dan öncesi darbe iktidarları Türkmenlere soykırım yapmıştır.

Şu anda Suriye’de 400 bine yakın kişiyi katleden 5 milyon kişinin ise göç etmesine sebep olan zalim Esad ve Baas rejimi ile birlikte tarihi zulüm olan Rusya, Osmanlı ve Türkiye düşmanı İran, Irak ve Hizbullah ile Müslüman gibi görünen ama 2 Yahudinin kurduğu DAEŞ Türkmenlere soykırım yapmaktadır.

Rusya Türkmenler üzerine 1000 kg'lık bombalar atmakta ve denizden de destek vermektedir. “Zulme rıza zulümdür.” Türkmenlere büyük bir katliam yapılmaktadır. “Allahü teala zalimin hasmıdır.” Bunlar Allahü tealanın nazarında O’nun düşmanıdır. “Mahşerde her helalin hesabı her haramın azabı vardır.”

Kobani çatışmalarında sesini yükseltenler Türkmen katliamında sesleri çıkmıyor. Çünkü burada katledilenler Türk asıllıdır. “Zalime yardım eden onun zulmüne maruz kalır.” DAEŞ katiller çetesinin yüzde 60’ı sünnetsizdir. Yani Müslüman değildir. DAEŞ’i Batı kurmuştur. Ve ona silah vermiştir. Paris’teki katliamı elbette tasvip etmiyoruz. Mealen “Bir insanın katli bütün insanlığın katli gibidir. Kurtuluşu ise bütün insanlığın kurtuluşu gibidir.”

Paris’teki katliam, Avrupa’nın sosyal kimyasını bozdu. Paris, Bürüksel ve bazı şehirler şu anda “ölü şehir”dir. Terör önlenemez. Çünkü terörün kaynağı küresel sermayedir. Emperyalist güçler ülkeleri sömürmek için, o ülkenin insanını kullanarak terör teşkilatını kuruyor. Ve o ülkeye kurtarıcı gibi askerini sokuyor. İnkârı mümkün olmayan gerçek ise Paris ve Mali katliamının arkasında ABD ve İsrail’in olduğudur.

Mali Afrika’nın hem en zengin hem de işlenmemiş yer altı zenginliklerine sahip yeridir. 15 milyon nüfusu ve yüzde 95’i Müslüman olan Mali’de ABD vesayetindeki Cumhurbaşkanı ve iktidarını Fransa devirdi. Şimdilerde Fransa’nın vesayeti altındadır.

Orta Doğu ve Afrika’da emperyalist ülkeler savaş içindedir. Osmanlı İmparatorluğu Afrika’yı 400 sene Batı’nın işgalinden korudu. Ve Kızıldeniz dahil İspanya, Portekiz ve diğer Batılı ülkelerle savaştı. Türkmenlerin çilesinde en büyük sorumluluk 1923-1950 arası iktidar olan CHP’ye aittir. İnönü’nün damadı Metin Toker’in “İnönü’nün Hatıraları” adlı kitabında İnönü’nün itirafı şöyledir:

“Biz harf inkılabını daha kolay okuma yazma için yapmadık. İslam ülkeleri ile irtibatı kesmek için yaptık!..”

Orta Doğu’daki çatışmalar aslında Türkiye’yi kuşatma savaşıdır...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.