Dünyadan gelişmeler

A -
A +
Suriye’de katil Esad’a yardım eden Rusya, son 10 yılın en ağır ekonomik krizini yaşamaktadır. 2016 bütçesinin yüzde 10’unu kısacak olan Rusya’nın, bütçe açığı son derece çoktur. Bu açığın kapanması için petrolün 84 dolar olması gerekir. Oysa petrolün varili 30 dolardır ve 20 dolara düşme ihtimali vardır.
Geçmişte Sovyetler Birliğinin dağılmasında itici güç olarak aşırı silahlanması geliyordu. Halk ihmal ediliyordu. Günümüzde Putin de aynı yoldadır. İnşallah yakında Putin kaybeder.
İran’a gelince; eskiden "büyük şeytan" ilan ettiği ABD ile bugünlerde kucak kucağadır. ABD ve AB, İran’a yıllardır uyguladığı ambargoyu kaldırmıştır. İran ile İsrail arasında gizli bir anlaşma vardır. İran yargısız infaz ile Filistinlilere soykırım yapan İsrail’in en yakın müttefikidir.
İran Şiiliği kullanarak Ortadoğu’da emperyalist bir siyaset takip etmektedir. İran dinî liderlerine bağlı Türkiye dahil 13 ülkede yasa dışı temsilcisi bulunmaktadır ve bu yerler bellidir. İran "Şii hilali" peşindedir. Ama bu hilal onun boğazına kement olacak ve boğacaktır. İran’da muhafazakârlar ile radikaller arasında şiddetli bir mücadele vardır.
Şu anda İran’ın en zenginleri dinî liderlerin molla akrabaları ve Devrim Muhafızlarıdır. İran’da yaşanan diz boyu şöyle dursun boğazına kadar suistimalleri halk görmektedir. Hatta halk Devrim Muhafızlarından nefret etmektedir. Devrim Muhafızlığı sadece isimde kalan aslında medya, inşaat, otomotiv ve petrol sektöründe faaliyetleri bulunan Devrim Muhafızları devlet içinde devlettir.
ABD Senatosu Devrim Muhafızlığını geçmiş yıllarda terör örgütü olarak ilan etmişti. 125 bin Devrim Muhafızı İran’ın baronları konumunda ve en zengin kesimi oluşturmaktadır. ABD Senatosuna göre: İhalelerde Devrim Muhafızlarının firmaları varsa başkalarının kazanması imkânsızdır. Ayrıca Devrim Muhafızlarının katıldığı ihalelerde bunlara rüşvet verilmeden kazanmak da imkânsızdır.
Devrim Muhafızları ticari faaliyetlerde olduğu gibi İran meclisinde de güçlüdürler. Devrim Muhafızları sadece dinî liderlere bağlıdır. Gerek yargı gerekse iktidar hiçbir güce hesap vermezler. Komutanlarını İran dinî lideri tayin eder. Halk işte bu yüzden bunlardan nefret etmektedir.
Müttefik görünen İtalya, Suriyeli mültecilere AB’nin yapacağı 3 milyar Euro’ya karşı çıkmıştır. Ben yetkili olsam muhtelif yollarla 10 bin Suriyeli mülteciyi İtalya’ya yollardım. Batı ülkelerinde ahlak, merhamet, vicdan yoktur. Ancak canı yanarsa kendine gelir. Maalesef yalnız Batı değil, İslam Dünyası da Müslümanlara yapılan soykırımı dizi film seyreder gibi seyrediyor. (İstisnalar hariç)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.