Vesayet rejimi ile mücadele

A -
A +
1950’ye kadar ülkenin yönetiminde söz sahibi olan Beyaz Türkler 50’den sonra bu yönetimi giderek "Zenci Türkler" diye tabir ettikleri insanlara bırakmaya başladılar. Ancak vesayet rejimi mensupları bu durumu bir türlü hazmedemedi. Ve o tarihten günümüze tam 15 darbe ve teşebbüsü (ültimatom) oldu. İlim cephesine baktığımızda da tablo değişmiyor vesayetçilerin inhisarı altında hareket ediliyordu. 1950’den sonra ise "Zenci Türkler"den de akademisyenler oldu.
1950 yılına kadar ekonomi "Boğaziçi Baronları"nın elinde idi. İstedikleri gibi hareket ediyorlardı. 1950’den sonra "Anadolu Aslanları" bu grubun karşısına rakip olarak dikildi. 1950’den 2002 yılına kadar Menderes-Özal iktidar oldular ama muktedir olamadılar. Vesayet rejiminin çizdiği sınarlar içine mahkûm oldular.
Erdoğan ilk önce çizilmiş sınırlardaki zincirleri kırdı ve Erdoğanlı AK Parti hem iktidar hem muktedir oldu. Vesayet rejiminin yeniden tesisi için AK Partinin kapatılma davası, Gezi Olayları, 6-7 Ekim vahşeti, 17-25 Aralık darbe teşebbüsleri ve başarılı olamayınca da emperyalist güçlerin desteği ile PKK kalleşliğini devreye soktular.
Faiz lobisi 2002 öncesi 2 trilyon TL faiz aldı. Şu anda bu musluklar kapanmıştır. Boğaziçi Baronları, Menderes’i devirmek için üretimi azaltmış idi. Cam, ampul gibi zaruri maddeler piyasalarda yoktu. Şimdi isterse üretimi azaltsınlar Karşılarında Anadolu sermayesi vardır.
Kendilerini sözde dindar sayan bazı çevreler PKK, PYD, DAEŞ ve diğer terör teşkilatları ile iş birliği yapıyor. İslamın emir ve yasaklarına aykırı hareket ediyorlar. Kendini dahi kurtarmaktan aciz bir kişiye kulluk ediyorlar.
Emir ve yasakları değiştirmek “Bid’at”tir. Küfre rıza küfürdür. Desteklemekle artar. Zulme rıza zulümdür. Yine desteklemekle artar. İnternette "Putin’in Rusya dışında 2 milyar doları var" haberi üzerine Ermenistan Azerbaycan’a saldırdı. Ancak Azerbaycan eski Azerbaycan değildi.
Azerbaycan’ın kuvvetli bir şekilde karşılık vermesi neticesinde Ermenistan’ın 24 yıl önce işgal ettiği Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki 3- 4 köy Ermenilerden geri alınmıştır. 
Putin, Ermeni saldırısı ile ülkesinde yaşadığı yolsuzluğu örtmek istemiştir. 1992 yılında Ermeni ordusu Karabağ’da çocuk, kadın, genç ve ihtiyar gözetmeksizin binlerce Azeri Türkü'nü katletmişti. Ve o tarihten bu yana Karabağ Ermenistan işgalindeydi...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.