Olayların tahlili

A -
A +
Avrupa Birliği Katolik ağırlıklı Hıristiyan Birliğidir. Roma-German İmparatorluğunun zamanımız şartlarına uygun modelidir. 
Referandum ABD borsalarına tesir etmiştir. Referandum neticesi sarsıntılara sebep olacaktır. Her an her şey olabilir.
İngiltere’de Avrupa Birliğine dönüş için toplanan imza sayısı 3 milyonu geçmiştir. 
ABD borsalarının yüzde 1 kaybı başka ülkelerin yüzde 50 hatta daha fazla kaybına eşittir. 
İngiltere’nin Avrupa Birliğine girişinde problemler yaşanmış idi. O tarihte Fransa Cumhurbaşkanı emekli general De Gaulle’ün şu sözü meşhurdur: "Benim cesedimi çiğnemeden İngiltere Avrupa Birliğine giremez.” 
Ancak şimdi İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı birliği sarsmıştır. Her zaman bir değişiklik olabilir.
İç politikaya dönersek Türkiye’de önemli gelişmeler olmaktadır. CHP ve MHP karşı çıksa da Türkiye İsrail arasındaki protokol Türkiye’nin lehinedir. Kazanılan imkânlar yoktan iyidir. Kaldı ki İsrail şu ana kadar yaptığı binlerce katliamdan ne özür dilemiş ne de tazminat ödemiştir.
Gazze’ye İsrail’in uyguladığı ambargo kalkmasa da Filistinlilere yardım son derece önemlidir. Türkiye’nin Filistin politikasında taviz verilmemiştir. Filistin’in bağımsızlığı, Gazze’ye uygulanan ambargonun kalkmasını hâlâ istemektedir. İsrail’in Filistinlilere uyguladığı yargısız infaz ve zulümlerine de karşıdır.
İsrail gibi Rusya ile de görüşmeler için ilk adımlar atılmıştır. Aslında bu iki ülke birbirine muhtaçtır. Türkiye İsrail arasındaki mutabakat ABD ve Avrupa Birliğini rahatsız etmiştir. Aynı güçler Türkiye-Rusya ve Türkiye-Mısır arasındaki ilişkilerin normalleşmesine de karşıdırlar.
Türkiye-İsrail ve Türkiye-Rusya arasındaki düzelmeler de Türkiye’nin menfaatinedir. Türkiye İsrail anlaşmasının resmen imzalandığı ve Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradığı gün İstanbul’da havaalanında 3 teröristin gerçekleştirdiği ve 42 kişinin öldüğü ve 147 kişinin de yaralandığı saldırının arkasında Türkiye’nin bu ülkeler ile münasebetinin normalleşmesini istemeyen güçler vardır ve bir mesaj vermişlerdir.
Bu işin taşeronu ise emperyalist güçlerin uşağı ve Kürtlerin bütün tarih boyunca en büyük düşmanı olan PKK olduğuna dair deliller kuvvetlidir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.