15 Temmuz zaferinin tahlili

A -
A +

15 Temmuz gecesi ülkemiz için önemli bir milat olmuştur. Milletimiz "İkinci Çanakkale Zaferi"ni tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Evini terk ederek ve ölümü göze alarak milyonların meydanları doldurması F-16 ve helikopterlerden atılan bomba ve makineli tüfek atışı altında yerlerini terk etmeyişleri, bazı insanlarımızın tankların altında ezilmeleri Türk halkının devlete ve demokrasiye bağlılığının şerefli bir tezahürüdür.

Bir saat önce evinde koltuğunda televizyon seyredenler, Erdoğan’ın çağrısı üzerine nehir gibi meydanlara akmış âdeta bir destan yazmıştır. Bakın ileride bu insanları gelecek nesiller şükranla anacaktır. Evimin balkonundan meydanlara gidenleri saygı ve gözyaşları ile seyrettim. Bazılarının yanında eşleri ve kucaklarında çocukları vardı.

Meydanlardaki kardeşlerimizden 208’i vatan hainlerinin saldırısı sonucu şehitlik ile şereflenmiştir. Türkiye’de kaç sefer darbe oldu. On binlerce kişi tutuklandı. Ama hiçbir darbe veya darbe girişiminde halkın üzerine ateş açılmadı. Ortak değerlerimize saldırıda bulunulmadı.

Paralel Yapı denen güruh, kendisinin dışındaki herkesi “öteki” olarak görür ve asla Müslüman ve insan olarak görmez. Bu konuda belgelere dayanarak çok şey yazabilirim. Bunlar Allahü tealanın emir ve yasaklarına uymaz robot gibi verilen emirlere göre hareket ederler. Beyinleri yıkanmıştır. PKK’dan farksızdırlar. Oysa Allahü teala “Bir insanın katli bütün insanlığın katli gibidir” buyuruyor.

Paralel Yapının bir terör teşkilatı olduğu ortaya çıkmıştır. Tankların paletleri altına yatarak katliamı önleyenlerin bu hareketleri bir iman göstergesidir. Paralel Yapı 17 ve 25 Aralık yargı davaları ile başarılı olamadı. Daha sonra Paralel Yapı polislerinin tahriki ile Gezi olayları başladı. Bu olaylardan faiz lobisi viskilerini yudumlarken 1-2 haftada milyarlar kazandılar. Başarılı olamayınca Demirtaş’ı kullanarak 6-7 Ekim olayları ile iktidarı yıkmak istediler. Bunda da başarısız olunca devreye PKK terörü girdi. Yine başarılı olamadılar.

Son olarak 15 Temmuz darbe kalkışmasını yaptılar. Elhamdülillah bunda da başarılı olamadılar. Öyle tahmin ediyorum ki, bu işin arkasında ABD, AB ve bilhassa İngiltere vardır. Bu ihanet devam edebilir. Uyanık olmak zorundayız. Devlet muhtemel bir darbeyi önleyecek tedbirleri ihtiva eden bir talimat hazırlamalıdır.

Rusya’da Orta Doğu uzmanı Nadana’ya göre Rus uçağı Paralel Yapıya mensup F-16 pilotu tarafından Erdoğan’ın haberi olmadan düşürülmüştür. Yine Lübnanlı bir yazara göre: “Türklerin asırlarca bizi idare etmesinin sırrını anladım. Biz darbeler olduğu zaman kaçıyoruz. Türkler ölümü göze alarak darbecilerin üzerine gidiyor.”

Darbe ve arkasından gelen halkın destansı duruşu hakkında çok şey yazılabilir. İnşallah 246 şehidimiz bizlere şefaatçi olur. Yaralılara da acil şifalar dilerim. Allahü teala ülkemizi Paralel Yapının şerrinden korusun. (Amin) 

Son bir şey; darbe teşebbüsü yapanlar asker elbiseli teröristtir. Asla asker değildir. Kıt’alarda subayı ile astsubayı ve erleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin asil personeli darbecilere karşı son derece büyük kahramanlıklar göstermişlerdir. Kıt’alarda onlar meydanlarda halk olmasaydı sonuç farklı olurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.