Yenikapı yeni bir “Kapı”

A -
A +

7 Ağustos 2016 tarihi yalnız cumhuriyet tarihinin değil binlerce yıllık Türk tarihinin de en muhteşem ve gurur tablosu olmuştur. Yenikapı’da 5 milyondan fazla insanın bir arada oluşu düşmanlara korku salmıştır. Rusya medyası 7 Ağustos mitingini müsbet yorumlarken, başta Alman medyası bu sayıyı yüz bin olarak ifade etmesi tam bir ikiyüzlülüktür.

Yalnız Almanya değil ABD ve AB başta olmak üzere düşman ülkeleri son derece korkmuştur. Çok sayıda kişi de gemilerden ve motorlardan inememiş ve bazıları iskeleye yanaşamamış ve geri dönmüşlerdir. Bu insanlar hesaba katılırsa en az 6 milyon insanın katıldığı muazzam bir miting olmuştur. Bu rakam çok sayıda Arap ve Balkan ülkesinin nüfusundan fazladır. Kalabalık önemlidir. Ama esas önemli olan bu topluluğun etnik kökeni, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun bir arada oluşudur. Birlik güçtür. Allahü teala’nın rahmeti ve yardımı topluluklar üzerinde tecelli eder. Topluluğun isteğini merhameti ile kabul buyurur.

15 Temmuz zaferi Hıristiyan Batı’nın gözünde Malazgirt, İstanbul’un fethi, Kosova, Plevne ve yüzlerce zaferimiz gibi bir zaferdir. Bu zaferlerimize karşı oluşan Haçlı kini asla sona ermedi ve ermeyecektir. Bunu asla unutmayın.

“Türkiye’yi Avrupa Birliğine” asla almazlar. Onların yaptığı Türkiye’nin Rusya ve Çin’e yaklaşmaması için Avrupa Birliği müzakereleri ile bizleri oyalamaktır. 42 yıllık yazarlık hayatımda Rusya aleyhine en çok yazı yazan kişiyim. Ama Türkiye’ye ABD ve AB’nin gösterdiği düşmanlığına karşı Rusya ile son derece iş birliği ve hatta stratejik iş birliği anlaşması yerinde olur.

7 Ağustos’ta Yenikapı’da en az 5 milyon insanımızın olması Türkiye düşmanlarını korkutmuştur. Ama bu akrep ülkeler boş durmayacaktır. Tedbirli olmak gerekir. Alçak ve yalancı Batı medyası meydanlarda demokrasi nöbetini bile çarpıtmış, Erdoğan’a tepki olarak yazmıştır. 7 Ağustos Yenikapı ve 80 ildeki demokrasi ve şehitleri anma mitingleri ahlaksızca dış basında aleyhte mitingler gibi yazılmıştır. Yenikapı’daki mitingde Genelkurmay Başkanının konuşması sırasında gösterilen yoğun tezahürat ve ilginin manası; askerî üniforma içine girmiş çetelere karşıyız ama Türk Silahlı Kuvvetlerini seviyoruz ve yanındayız demektir.

ABD, AB ve diğerleri Türkiye’yi bölmek isterken Türk halkının kenetlenmesine sebep olmuştur. Darbelere karşı alınacak tedbirler muhtarlar seviyesine inmelidir. Türk halkının feraseti, sağduyusu, vatan sevgisi ve vatana bağlılığı aydınların çok üstündedir. (İstisnalar hariç)

Dikkati çeken bir noktada mitinglerde yaşlıların, çocukların ve sakatların bir hayli fazla olması idi. Bu mitingler miting değil cihattır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.