7 Ağustos mitingi

A -
A +

Resmî kaynaklara ve medyanın ifadelerine göre İstanbul Yenikapı’daki mitinge 5 milyon insan iştirak etmiştir. Gemilerle gelip inemeyenler ve deniz üzerinden mitinge katılanlar bu sayıya dâhil değildir. Anadolu’daki katılımla beraber bu sayı 10- 12 milyonu aşmıştır.
Bu rakam Balkanlar, Kafkasya, Batı Avrupa ve İskandinavya ülkelerinin birçoğunun nüfusundan fazladır. Avrupa Birliği bir kaosa doğru hızla gitmektedir. Irkçılık ve yabancı düşmanlığı çığ gibi artmaktadır. Avrupa Birliğinin ömrü 20 seneye zor ulaşır kanaatindeyim.
İçerideki ve dışarıdaki şer güçler 15 Temmuz sonrası partiler arasına (HDP hariç) ve etnik kökeni ne kim olursa olsun, siyasi görüşleri ve inançları farklı bu topluluğun arasına fitne tohumları ekecektir. Dikkatli olmamız lazım. Sosyal medya en büyük silahlarıdır. Yalan ve iftiralara karşı tedbir alınmalıdır. Partiler ise birbiriyle kavga yerine ülkenin siyasal, ekonomi, sosyal ve hukuk alanlarında proje üreterek birbiriyle yarışmalıdır.
Türkiye’nin düşmanlarına karşı dik duruş ve gönül koalisyonu bozulmamalıdır. Batılı siyasiler şok yaşarken Batı medyası darbeyi ileriki günlerde şu şekilde vermiştir:
“Türkler engelledikleri darbe girişimini kutlamak için toplandı. Fevkalade bir olaydı.” Amerikan Wall Street Journal
“Türkiye tarihinin en büyük mitinginin yapıldığı darbeye karşı bütün ülke tek yumruk hâline geldi.” Independent gazetesi
“İstanbul’daki miting Türkiye’de yeniden birlik umutlarını yeşertti. Dev miting Türkiye için bir dönüm noktası milat oldu.” İngiliz Financial Times’in makalesi
“İstanbul dünyayı korkuttu. Milyonlar Erdoğan için meydanlara indi. İtalyan Glornale gazetesi
“Erdoğan’ın muhalefet liderleri ile birlikte 5 milyon kişiyi bir araya topladı ve dünyaya karşı el ele birlik içinde gösteri yaptı” İtalyan La Republica Birlik isimli makalesi
“Dev darbe karşıtı gösteri İstanbul sahil kenarlarını tıka basa doldurdu. Meydan kırmızı beyaz bir denize döndü.” Associated Press Ajansı
“Güç gösterisi” Reuters
Batı hâlen bu kanlı darbeyi kınamadı. 170 ülkede 2000 Paralel Yapı okulu CIA ve MOSSAD şubeleri olarak faaliyet göstermektedir. Ve bu ülkelerde ABD ve İsrail lobisi kurulmaktadır. Ve gerektiğinde bu ülkede darbe yapacak militanları hazırlamaktadır. Paralel Yapı devlete sızmadı aksine işgal etti. Gülen’in yeni emri deşifre olmamış paralel yapı mensuplarına “Öğretmen ve polislik imtihanlarına girin”dir. Devlet bu sızmalara karşı azami tedbirli olmalıdır. Alınacak kişiler çok iyi araştırılmalıdır.
Varsayalım Yenikapı mitinginde Cumhurbaşkanı konuşmamış olsa idi Batı medyası bu mitingi Erdoğan aleyhine gösterirdi. Nitekim tankların üzerine çıkan vatanseverleri darbecilere destek verenler olarak yazan da onlardı. Bir aya yakın bir süredir geceleri meydanlar sel gibi dolup taştı. 7 Ağustos dünya tarihinde eşi görülmemiş bir mitingdir. Bu muazzam toplulukta tek kişinin burnu bile kanamamış, kanuna ve ahlaka aykırı bir hadise olmamıştır.
Vatanı sevenlerin temizliği ve asaleti ile hainlerin pisliği farklı şeylerdir…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.