Fırat Kalkanı

A -
A +
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’ye girişi asla ve asla işgal değildir. Suriye’nin toprak bütünlüğünü en çok savunan Türkiye’dir. Suriye’nin bölünmesi Türkiye’nin son derece aleyhinedir. Türkiye’nin Suriye sınırında DAEŞ ve PYD’nin tavrı Türkiye’nin güvenliği ile bağdaşamaz. Ayrıca DAEŞ füze ve havan saldırıları ile birçok insanımızı öldürmüş ve yaralamıştır.
Her devletin kendini savunması ve gerekli ön tedbirleri alması tabii ve hukuki hakkıdır. Askerî müdahale ile hudut güvenliği sağlandı. Bu operasyonda koalisyon güçleri de hava desteği verdi. DAEŞ ve PYD Fırat’ın güneyine çekildi. Bugüne kadar Suriye ile ilgisi olmayan ABD, İran, Irak ve Hizbullah ile Lübnan Özgür Suriye Ordusu ve Esad rejimine muhalif cepheye karşı mücadele ettiler.
Suriye’deki iç savaş Esad ile muhalifler arasındaki mücadeleden çok emperyalist güçlerin menfaat çatışmalarına döndü. Bu savaşta ABD ile Rusya aralarında anlaştılar. PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan PYD lideri Türkiye’yi tehdit etti. Ve Suriye’nin Türkiye için bataklık olacağını söyledi. Aslında PYD bir bataklığın içindedir. Suriye’de iktidarda Esad ya da muhaliflerin olması veya her ikisinin koalisyonu Suriye’nin bölünmesine karşıdır. Ayrıca Türkiye, Rusya, İran, Irak ve Arap ülkeleri de Suriye’nin bölünmesine karşıdır ve toprak bütünlüğünü savunmaktadırlar.
YPG’nin Kürt devleti hayalinin gerçekleşmesi çok zordur. ABD ve İsrail’in destekleri hüsrana uğramaya mahkûmdur. Türkiye kendisini tehdit eden “Kürt koridoruna” asla müsaade etmez. Suriye bizim yalnız dış değil iç meselemizdir. Birbiriyle menfaat kavgası yapan, Esad, DAEŞ, PKK, YPG ve aynı saftaki Paralel Yapı Türkiye’ye karşı savaş açmışlardır. Türkiye ara hedeftir. Aslında Türkiye’nin şahsında İslam Dünyasına savaş açmışlardır. Türkiye İslam Dünyasının tabanının umut kaynağıdır. Her Müslüman; liderlerini Erdoğan ve ülkesini Türkiye gibi görmek istiyor. Şer güçler ise Müslümanların hayal ve umutlarının yıkılması için Türkiye’nin dizleri üzerine çökmesini istiyor.
Osmanlının yıkılışından sonra 23 ülke olarak Osmanlı bölündü ve hudutları cetvelle çizildi. Şimdi bu sömürünün devamı için terör grupları ile yeni hudutlar ve ülkeler peşindedirler. Emperyalist güçler eskiden Haçlı Ordularıyla yaptıklarını şimdi terör ile yaptırıyorlar. Suriye için yeni bir dönem başlamıştır.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin sıfır zayiat ile Suriye’deki başarısı her türlü takdirin ötesinde bir başarıdır. Tahminime göre Suriye’de savaş bitinceye kadar bu bölgeden çekilmek hata olur. Silahlı Kuvvetlerin Özgür Suriye Ordusu ve Türkmenlerle iş birliği son derece yerinde bir harekettir...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Artvin’de suikast teşebbüsü son derece vahimdir. Allahü teala Kılıçdaroğlu ve ülkeyi korudu. 15 Temmuz’dan sonra Kılıçdaroğlu “Yerli ve Millî” vasfı ile ortaya çıkınca Artvin’de DHKP-C ve PKK şer güçleri ülkeyi karıştırmak için böyle bir işe kalkıştı. Artvin’in komşusu Gürcistan ve Ermenistan Paralel Yapı’nın üssüdür. Sapık ve bidat ehli çete (istisnalar hariç) bu ülkeyi bölmek ve işgal edilmesi için çalışıyor.
Papa’nın dostu Gülen’in Haçlı Seferlerindeki işgali bir nevi özendirici sözleri bir mesaj mıdır? Sadece ikinci Haçlı Seferinde 500 binden fazla Türk ve Arap öldürülmüştür. Gülen kimden yanadır?..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.