Millî birlik zaruridir

A -
A +
Anadolu medeniyetler, milletler, devletler ve beylikler mezarlığıdır. 800 yıllık Endülüs’ü ve 636 yıllık Osmanlıyı yıkan güçler; aynı silahlarla ve asrımızın imkânlarıyla tuzak ve hileler yapmakta, Türkiye devletini yıkmak ve Türk milletini bölmek için son derece hain saldırılarını sürdürmektedir. Bazıları kendine "Türkiye, Endülüs’ün son yıllarını mı yaşıyor?" sorusunu sormaktadır!..
Dinî bütünlüğümüz millî bütünlüğümüzün teminatıdır. Türk milleti 16 devlet kurabilmenin bilgisine ve tecrübesine sahiptir.  Millet ve devletleri var eden sebepler bellidir. Bu sebepler arasında millî ve manevi değerler ilk sıradadır. Millet ve devletleri yok eden hileler de bellidir.
Türk milletinin çok az dostu, son derece fazla düşmanı vardır. Düşmanlarımızın en büyük hedefi ise bizi biz yapan değerlerimizi zaafa uğratmaktır. Bu milletin millî bütünlüğü dinî bütünlüğünden geçer. Milletlerin manevi bütünlüğü aynı zamanda millî bütünlüğümüzün teminatıdır. Vücut anatomisi bir bütündür. Bir bölümdeki anormallik dengeyi bozar.
Batı’nın kalbinde ve dimağında yatan, Sevr’i hortlatmaktır. Milletin ve devletin ideali, ait olduğu toplumun birikim ve özellikleri ile uyumlu olmalıdır. Toplumun temelinde fertleri birbirine bağlayan görünmez bir bağ vardır. Fertler tarih ve kültür birikimiyle ortaktır. Notre Dame Katedrali, Eyfel Kulesi Fransızların ortak mirasıdır. Süleymaniye, Ayasofya, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı hepimizindir.
Bir toplumun ideallerinin gelişmesinde mütefekkirler (düşünürler), sanatçılar temel atar. Bilim adamları bu temel üzerine inşa ederler. Bayraklar, ait oldukları milletlerin şahsiyetlerinin, isteklerinin, ideallerinin ve inançlarının alametleridir.
Haçlı Seferleri Hilal-Haç mücadelesidir. Hilal tevhidi ve İslamı temsil eder. İsmail Hakkı Bursevî’nin Ruhü’l Beyanı’na göre:
Sevgili Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) Cebrail (aleyhisselama) yaşını sorar. “Ben yaşımı bilmem”der. Bir yıldızı göstererek “Belki yararı olur. Bu yıldız her 70 bin senede parlar. Bütün âlemler nurla dolar. Ben bu yıldızın binlerce defa parladığını gördüm” der. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) O yıldızın kendisi olduğunu söyler.
Hadis-i şerifte Eshabının her birinin bir yıldız gibi olduğunu buyurmuşlardır. Bazı din adamlarına göre: En Necm suresinde üzerine and içilen yıldız Hazreti Muhammed'dir 
Bazılarına göre (Ay-yıldız) Kelime-i Tevhid’i temsil eder. Allahü teala vardır ve birdir. O’ndan başka İlah yoktur. Hazreti Muhammed O’nun kuludur, Peygamberidir...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.