ABD’nin sonunun başlangıcı mı?

A -
A +
Gaybı Allahü teala bilir. Ama tahmin caizdir. Batı’da yaygın olan “Fütüroloji” ilmi gaybı bilmek değil tahmin etmektir. Devamlılık Allahü tealaya aittir. İnsanlar gibi, belirli şartlar altında devletler ve medeniyetler de sona erer. Dünya siyasi tarihi devletler ve medeniyetler mezarlığıdır. Neler gelmiş neler de geçmiştir.
Trump ABD’nin Gorbaçov’u olabilir. Gorbaçov lider olduğunda Sovyetler Birliği bir nevi bitkisel hayatta idi. Gorbaçov bu çöküşü önleyemedi ve Sovyetler Birliği dağıldı. ABD Başkanlarının çoğu bürokrat ve asker kökenlidir. Nadiren Reagan gibi kovboy biri de başkan olmuştur. Bir gün dahi devlet idare tecrübesi olmayan Trump ABD’yi şirket gibi idare etmek istiyor.
Liderler seçim kampanyasında söylediklerinin hepsini yerine getiremezler. İçeride ve dışarıda dengeler değişirse dengeyi yeniden tesis etmek zordur. Trump işe başlar başlamaz 7 İslam ülkesine geliş gidişleri yasaklaması ve vizeleri kaldırması yalnız ABD dışında değil ülke içinde de tepkilere sebep olmuştur. Devletler hukukunda mütekabiliyet kaidesi vardır. Bu 7 ülke de Amerikalıları sınır dışı eder ve İran’ın yaptığı gibi Amerikalıların ülkeye girişini yasaklayabilir. Kaybeden ABD olur. İran asıllı ABD vatandaşı olan bir Müslüman kadının 5 yaşındaki çocuğunun ellerine kelepçe takılarak 3 saat göz altında tutulması ABD kamuoyunda dahi tepkilere neden olmuştur. Bu çılgınlıktır.
İktidar sarhoşluğu ile çılgına dönen Trump, ABD’nin çöküşünün itici gücü olacaktır. Güçlü ABD vaadi ile işbaşına gelen Trump, ülkeyi güçsüz hâle getirecektir. ABD eski Amerika değildir. Ülke dökülüyor. 1980 yılında en zengin yüzde 1 gelirin yüzde 11.1’ini alırken, bugün bu oran yüzde 20 olmuştur. Fakir yüzde 50 ise yüzde 20’den yüzde 11.1’e düşmüştür.
İkinci Dünya Savaşından bu yana ABD’yi Yahudi ağırlıklı milyarder aileler idare etmiştir. Baba Bush, Bush, Clinton ve Obama milyarderdir. Trump yemin merasiminde ifade ettiği gibi iktidarın sahibi halk yani millî iradenin olmasından yanadır. Bu iş kolay değildir. Medya, küresel sermaye, CIA, Pentagon, Senato, derin devlet halkın millî iradesine karşıdır. Trump ABD’nin çöküşünü siyaset, savaş ve ekonomi ile değil çılgın projeleri ile önlemek istiyor. Zamanımızda en güçlü silah “para”dır. Ne derece doğru bilmiyorum ama dış basına göre ABD Üçüncü Dünya Savaşını dolar silahı ile başlatacak ve bitecek. Bu proje ise İkinci Dünya Savaşından sonra “Bretion Woods”ta (Dünya para sistemini belirleyen bir anlaşma) imzalandı. Buna göre devletler paralarını artık merkez bankasındaki altına karşılık olarak çıkaramayacaktı. Bunun yerine ABD doları altın karşılığı çıkaracak. Ve ülkeler de dolara karşı basacaktı. Yani ülkelerin parası dolar aracılığı ile altına bağlanmıştı. ABD her ülkeye bir ons altın karşılığında 35 dolar vermeyi taahhüt ediyor. Bu anlaşmaya göre: Altın dolara, dolar da diğer ülkelerdeki paraların kaynağı olacaktı.
1970 başına yani Nixon iktidarına kadar bankaya giden dolar karşılığı altın alıyordu. 1970’li yıllar sonrasında ABD kasasındaki altının karşılığından son derece üstünde, dolar bastı. Ellerinde dolar bulunan ülkeler dolar karşılığında altın istemeye başladı. ABD’nin bunu karşılaması mümkün değildi. Doların değeri sıfır olurdu. Ve bu anlaşma yürürlükten kalktı. Trump 5-10-20-100 dolarların üzerindeki “portreleri” değiştirecek. Soros başta olmak üzere bütün baronlar bu duruma isyan edecek. Trump bu değişimi şöyle savunacak: “Kara parayı aklamayı durdurmak uyuşturucu trafiğinde dönen milyar dolarları merkeze çekmek, terörün arkasındaki milyarlarca doları temizlemek...” Asıl hedef her devletin ve şahısların elindeki dolar kâğıt parçası olacak! ABD çökmekten kurtulmak için borçlarından kurtulacak. En çok dolar Çin’de bulunuyor. Çin ABD’nin rakibidir. Saf dışı edilecek. Kâğıt parçası ile dengeler altüst olacaktır. Bir doları neden değiştirmiyor. Bir dolarda 8 sembol vardır. Bu semboller Yahudi’nin dünya hâkimiyetinin simgesidir. Akıllı olanlar ellerindeki dolardan kurtulur. Sona kalan pişman olur.
Bazı eyalet valileri 7 ülkeye uygulanan yasağı kınamış ve iç güvenlik bakanlığı bu kararı askıya almıştır. Bazı federal hâkimler bu kararı iptal etmiştir. Son olarak 7 İslam ülkesi ile ilgili vize iptalini federal mahkeme iptal etmiştir. Trump temyiz etmiş ama reddedilmiştir. Foreign Policy gazetesi “Generaller moloz yığını diye aşağılanmaktan rahatsızlar. Kimse darbe düşünülemez demesin” yazmaktadır. Çok sayıda ülkede darbe yapan ABD’nin darbe acısını tatmasını isterim.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.