Asrımızın hasta adamı

A -
A +
Geçmişte Avrupa ve bütün Hıristiyan Batı "hasta adam" olarak Osmanlı ifade edilmiş idi. Devamlılık sadece Allahü tealaya aittir. Devir değişti. Şu anda 21. Asrın hasta adamı başta Avrupa Birliği olmak üzere ABD, Rusya ve diğerleridir. Avrupa Birliği dağılma sürecine girmiştir. Çok kültürlülükten Orta Çağ Avrupa’sına doğru yol almaktadır. Ekonomisi ise ileriye değil geriye gitmektedir. Nüfusu giderek azalmaktadır. Yaşlı Avrupa şu andaki ekonomisini yürütmekte giderek gücü azalmakta ve öteki olarak saydığı yabancılara muhtaç olmaktadır.
Bu yabancıları asimile etme yani kendi kültür potasında eritme politikasında başarılı olamamıştır. Devşirdikleri son derece azdır. Avrupa’yı ayakta tutan millî, manevi, ahlaki, sosyal ve demokratik değerler devamlı erimektedir. Dünyanın bir numaralı gücü de çöküntü içindedir. Bu çöküntüyü önlemek vaadi ile iktidar olan Trump ise Yahudi ağırlıklı küresel sermaye, Neo-Con ve global çetenin hâkimiyetini kırmak şöyle dursun onların vesayeti altına yavaş yavaş girmektedir.
1699 Karlofça Antlaşmasından sonra Osmanlının giderek zayıflaması ve dünyanın her köşesinde sömürgelerini sömürerek güçlenen Batı artık her geçen gün güç kaybetmektedir. Asırlardır dünya ekonomisinin merkezi Batı idi. Şu anda bu merkez hızla Doğu’ya kayıyor. Ve bu durumu önlemeleri mümkün değildir. Servet, Batı’nın putudur. Ama bu zenginlik, başka milletlerin kanı, gözyaşı üzerine kurulu idi. Yavaş yavaş ellerinden kayıyor. Hıristiyan Batı yarınlarından endişeli ve korku içindedir. İdareciler ve medya halkın bu korkusunu önlemek için bir yere yönlendirmesi gerekiyordu. Zaten mevcut olan Haçlı kini ve zihniyetini ateşleyerek İslamiyet, Müslüman ve Türkiye üzerinden yabancı düşmanlığını tahrik ederek halkı oyalıyorlar. Bu düşmanlık ve ırkçılık sonlarının başlangıcı olacaktır. Referandum öncesinde Türkiye’ye düşmanlıkta ve sonrasında âdeta kudurdular. Evet çıkması geleceğe ait umutlarının ve planlarının sonu idi. Hayır ise geçmişte olduğu gibi "IMF kredileri ile Türkiye’yi batırır ve AK Parti iktidarı öncesi gibi her istediğimize Evet diyen bir Türkiye hâline getiririz" düşüncesi hâkim idi.
Zamanımızın Lawrence’leri açıkça ifade ediyorlar: Hıristiyan Batı’nın önünde en büyük engel İslamiyettir. Türkiye çökertilirse İslamiyet engelini ortadan kaldırmış oluruz görüşündeler. Batı’nın gerçek ve çirkin yüzünü sık sık yazılarımda arz ettim. İnsaf ehli bir yabancının ifadeleri ile Batı’nın içyüzü:
Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet’e göre Avrupa’da Türkiye’ye karşı korkunç bir senaryo hazırlanıyor; “Avrupa’da insanlar Müslümanlardan korksun diye medya kullanılıyor ve bir Müslüman Hıristiyan savaşı çıkarılmaya çalışılıyor. Gerçekten Avrupa’dan utanıyorum. Fransız’ım ama Fransa eskisi gibi değil. Ne yapmaya çalıştıklarını çok iyi görüyorum. Avrupa’da çok kötü bir Siyonist hareket doğurmaya çalışıyorlar. Türkiye hakkında hiç iyi konuşmuyorlar. Sürekli kara propaganda yapılıyor. Bu durumlara kızıyorum. Çünkü ben Türkiye’nin nasıl bir yer olduğunu biliyorum. Fransa’da Müslümanlar da yaşıyor. Hiçbir sorun yoktu ama medya sorun olsun diye çalışıyor. Avrupa’da ekonomi kötü ve insanların bu ekonomik korkusunu gizlemeye çalışıyorlar. Büyük bir tehlike ve kaos içinde yapılan çok büyük bir plan var. Ekonomi üzerinden hareket ediyorlar. Ve daha çok köle istiyorlar. Türkiye’ye yakın olduğum için bana faşist diyorlar. Her şey politik olmaya başladı. Ben sanatçıyım. Hıristiyan doğdum ama Müslümanlara çok yakınım. İşte bunu istemiyorlar. Gazeteciler doğruyu bildikleri hâlde insanlar korksun diye yalan söylüyorlar. PKK’lılardan devamlı tehdit mesajları aldım. Paris’te PKK’lılar 'Türkler ölsün' diye gösteri yapıyor. Biz bir gösteri yapmak istediğimizde buna izin alamıyoruz...”
Merkezi Diyarbakır’da bulunan Suriyeli Gençler Komitesi’nin iddiasına göre Avrupa’da 5 bin Suriyeli çocuk kayıptır. Zalim ve ahlaksız Avrupa’da bu çocuklar fuhuş, organ ve uyuşturucu mafyası elindedir. ABD, Avustralya, Yeni Zelanda gibi bazı ülkeler kendine bir tarih meydana getirmeye çalışırken 1923’ten sonra binlerce yıllık tarihi Batılılaşma adına inkâr ettik. Tarihte olmak, tarihle birlikte olmakla mümkündür. 1000 yıllık Türk İslam medeniyetini inkâr eden CHP maziyi inkâr etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.