Ekonomik gelişmeler

A -
A +
Son aylarda referandum ile ilgili yazılardan ekonomi yazmaya fırsatım olmadı. Ekonomide önemli gelişmelerin başında “Savunma Sanayii” geliyor.  Yıl 1952 Erzincan’da 18. Kolordu Uçaksavar Taburunda görevli iken arazi telefonlarının pilleri dahi ABD’den geliyordu. Ve çoğunun da son kullanma tarihi dolmuştu. Bugün silahlı kuvvetlerimiz için her türlü silah, cephane ve malzemenin yüzde 70’i millî ve yerli imkânlarla karşılanıyor.
Gurur projemiz millî muharip savaş uçağımız TF-X’in fotoğrafları yayınlandı. 2023 yılında semalarımızda ve radara yakalanmayacak olan TF-X’ler F-16’ların yerini alacak. Batı güçlü bir Türkiye görmek istemiyor. Ülkeyi PKK, DEAŞ, DHKP-C ve FETÖ ile yıpratmak ve gelişmesini önlemek istiyor. Türk halkının yeniden millî ve maddi dirilişi, geleceği için olmazsa olmazıdır. Batılı uzmanların görüşüne göre Türk lirası avroya rakip olabilir. Dünya hava trafiğinin kalbi İstanbul’un yeni havaalanında atacak.
AK Parti iktidarından önce bütçenin yarısı faize gidiyordu. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu: “2001 yılında bütçenin yüzde 47.2’si faize gidiyor ve yatırım yapılamıyordu. AK Parti iktidarının 15 yılında bütçe yatırımlara harcandı. 2016 yılında faiz gideri bütçenin 8.6’sı olarak kaldı.”
Faiz lobisinin musluğu kapandığı için Erdoğan ve AK Parti iktidarına düşman oldular. Son 10 yılın rekoru “Bir dakikada 2.5 araç ürettik. 2017 Ocak-Şubat-Mart” AK Parti iktidarı henüz 2 aylık idi. THY’nin durumu Vakit gazetesi 14 Ocak 2003 tarihli manşet haberinde olduğu gibi idi.
“THY dökülüyor israf ve savurganlığın batağında” Başbakanlık Yüksek Denetleme Kuruluna göre 76 noktaya uçuş yapan THY 64 uçuş noktasında zarar ediyor. Zararlara rağmen kadrolar şişirilmiş taşıdığı yolcu sayısı düşüyor. 17 bin bedava bilet personel kaynakları yutuyor. Yurt dışı kadroları iyice şişirilmiş...”
“Bugünkü THY ile mukayese edilirse son derece gelişme var. Ve 6 yıldır dünyanın bir numaralı hava yolları. Giderek geliri azalan ve iflasa giden ABD hava yolları şirketleri ABD Başkanı Trump’a baskı yaparak terör bahane edilerek bazı İslam ülkelerine yasaklar getirildi. Terör maskedir, asıl sebep siyasi ve ekonomiktir. Bu güçler THY’yi çökertmek için hedef seçmiştir...”
“Güçlü olanın dostu zayıf olanın düşmanı çoktur...”
İngiliz ekonomist Peter Vanden: “Türk lirası değer kazanacak ve Türkiye büyüyecektir. Türkiye’ye nefretin sebebi  büyük yatırımlardır.”
Yerli ve millî helikopter Atak’a entegre edilen yerli ve millî füze L-UMTAS ile Türkiye millî helikopterinde kendi füzesini kullanan sayılı ülkelerden oldu. Türkiye kesintisiz 7 yıl büyüdü. Yurt dışındaki en büyük Türk üssü Somali’de; 400 dönüm 32 bin  metrekare kapalı alan üzerine 1000 asker eğitim görecek şekilde yapılmaktadır. Mogadişu limanına ve Recep Tayyip Erdoğan Hastanesine yakın 3 km mesafededir. Bu "Lozan hapishanesi"nden çıkıştır. İş yapma konusunda Türk müteahhitler dünyada Çin’den sonra 2. sırada, 114 ülkede 342 milyar dolar ciro ve 9 bin projede görev almıştır. Türkiye’nin Akdeniz’de petrol aramaya başlaması dengeleri değiştirecek. Konya-Antalya yolunu 45 km kısaltan Demirkapı Tüneli bitme aşamasındadır.
İstanbul’un 2017 bütçesi 18 bakanlıktan fazladır. Bütçe 42 milyar TL’dir. Yatırıma 16.5 milyar TL ayrılmıştır.
12 yılda yapılan yatırım 95 milyar TL olmuştur. Millî, silahsız insansız hava aracı İsrail’in Heron’undan daha gelişmiş ve 8 km’den hedefini vurabiliyor ve Heron’dan daha uzun havada kalabiliyor...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.